Saftig appelsinkake

Dette er en saftig og myk appelsinkake med søt melis som smaker deilig til kaffen. Kaken er også fin å ha med seg i tursekken på fjellet i påsken. Denne oppskriften på klassisk appelsinkake er til ca 8 personer.
Saftig appelsinkake

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Til dynking

Glasur

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175 grader. Pisk smør og sukker til det blir hvitt og kremaktig.
  2. Rør inn ett og ett egg. Rør inn appelsinskall og appelsinjuice. Bland så hvetemel og bakepulver og sikt dette inn i kakerøren.
  3. Hel røren over i en smurt randform på 22 cm og stek i ovnen i ca 50 minutter. Bruk en grillpinne for å se om kaken er ferdig.
  4. Når kaken er klar bruker du den samme pinnen til å stikke mange hull i kaken, og så heller du appelsinjuicen over mens den fortsatt er varm. Avkjøl kaken på rist.
  5. Om du skal fryse kaken må du gjøre det nå før da tar på glasur.
  6. Lag melis med appelsinjuice istedenfor vann og smør utover kaken, den kan gjerne renne litt nedover på sidene. Riv gjerne litt appelsinskall over til pynt.