Ostekake med sitrongele

Enkel og klassisk oppskrift på ostekake med smak av sitron, pyntet med bær. Denne ostekaken har sitrongelé blandet inn i røren, noe som gjør at den blir lett og luftig i konsistensen, og frisk og god i smaken. Til bunnen kan du bruke de kjeksene du liker best, vi har brukt digestive i denne oppskriften.
Ostekake med sitrongele

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Pynt gjerne ostekaken med friske bær og spiselige blomster. Server gjerne en frisk bærsaus ved siden av.

Slik gjør du

  1. Smelt smøret og bland med knust kjeks. Fordel kjeksbunnen i en rund kakeform med 24 cm i diameter.
  2. Følg anvisningen på gele-pakken, men bruk kun halv mengde vann. Når pulveret er rørt helt ut lar den geleen avkjøle seg i romtemperatur. Pass på så den ikke blir stiv.
  3. Pisk fløten til løs krem i en kjøkkenmaskin. Ha i lettrømme, melis og kremost. Pisk i 3 minutter.
  4. Vend inn den avkjølte geleen.
  5. Hell blandingen over kjeksbunnen og la stå i kjøleskapet i minst 3 timer.
Smelt smøret og bland med knust kjeks. Fordel kjeksbunnen i en rund kakeform med 24 cm i diameter.
Hell blandingen over kjeksbunnen og la stå i kjøleskapet i minst 3 timer.