Ostekake med sitrongele

Enkel oppskrift på ostekake med sitrongele og bær. Denne ostekaken har sitrongelé blandet inn i røren, noe som gjør at den blir lett og luftig i konsistensen, og frisk og god i smaken. Til bunnen kan du bruke de kjeksene du liker best, vi har brukt digestive i denne oppskriften.
Ostekake med sitrongele

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Ta ut smøret i god tid så det blir mykt. Det skal ikke smeltes.
  2. Skjær smøret i terninger og bland med knust kjeks. Et triks er å knuse med en kjevle mens det ligger i en plastpose.
  3. Fordel så i bunnen av en rund kakeform, 24".
  4. Følg anvisningen på gelé-pakken, men bruk kun halve mengden vann. Når pulveret er rørt helt ut lar den geleen avkjøle seg. Pass på så den ikke blir stiv.
  5. Bland lettrømme og melis, og rør inn Philadelphia ost.
  6. Pisk krem av fløte og sukker.
  7. Vend kremen forsiktig inn i røren du laget tidligere. Rør til slutt inn den avkjølte geleen.
  8. Hell røren over kjeksbunnen og la kaken stå kaldt i ca. 3 timer eller over natten.
  9. Pynt gjerne med friske bær rett før servering.