Suksessterte

Suksessterte

Ingredienser

5 stk eggehviter
200 g melis
250 g malte mandler

Eggekrem

5 stk romtemperert eggeplommer
1 dl fløte
125 g sukker
150 g romtemperert smør

Tidsforbruk

Vanskelighetsgrad

Middels

Suksessterte, eller suksesskake som den også kalles, har en karakteristiske gul krem med en deilig mandelbunn. Vi gir deg derfor oppskriften på en klassisk kake som gjerne serveres til påske, 17. mai, barnedåp, konfirmasjon, bryllup eller andre festlige lag.

  1. Start med å male mandlene i en kjøkkenmaskin. Pisk eggehvitene og melis stivt, og rør inn de malte mandlene.
  2. Ha blandingen over i en kakeform (24 cm). Stek kaken på 160 grader i 1 time.
  3. Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i en tykkbunnet kjele, og gi det et lite oppkok, pass på å røre hele tiden. Pisk tilslutt inn det romtempererte smøret.
  4. Ha eggekremen over den avkjølte kaken og pynt den med ønsket nøtter, eller spis den som den er.