Beer can chicken

Ufrivillig komisk utseende til tross: Dette er en fantastisk måte å grille hel kylling på! Bruk gjerne hel kylling fra Jacobs Utvalgte Lerstang kylling for det saftigste resultatet. Her gir vi deg grunnoppskriften på den legendariske Beer Can Chicken.
Beer can chicken

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

En morsom og spektakulær måte å helgrille kylling på. Men det aller beste er smaken!

Slik gjør du

  1. Tørk kyllingen inni og utenpå med kjøkkenpapir. Gni den deretter godt inn med litt olje eller smør. Krydre kjøttet over alt, gjerne under skinnet også.
  2. Gnir du kyllingen med en god marinade, rub eller glaze er du garantert en kylling som dine sommergjester sent vil glemme!
  3. Åpne ølboksen og hell av halvparten av innholdet. Tre kyllingen nedover boksen med enden først, slik at den ser ut som om den står oppreist. Pass på at den kan stå stabilt på grillen alene!
  4. Grill kyllingen på indirekte varme under lokk, i ca. 1 — 1,5 timer. Fjern kyllingen fra grillen og la den hvile 10 minutter før du deler den opp.
  5. Dampen som slipper ut av boksen når væsken i den varmes opp, sirkulerer på innsiden av kyllingen og gjør at kjøttet tilberedes raskere, samtidig som det holder seg supersaftig og mørt.
  6. Server med ditt favoritttilbehør til grillmat eller kylling!