Hønsefrikassé

Hønsefrikasse er norsk tradisjonsmat, som er enkel å lage og smaker nydelig, Hønsekjøttet trenger lang koketid så kok gjerne flere høns når du først er i gang, men man får både mye fint kjøtt og god kraft.
Hønsefrikassé

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Kraft

Frikassé

Slik gjør du

  1. Om du har frossen høne legger du den rett ned i en kjele med kokende, lettsaltet vann (1 ts salt pr liter vann). Dersom høna er tint på forhånd kan du dele den i to.
  2. Grovkutt løk og gulrot og ha i gryta med høna, laurbærblad og pepper. Hell i vann og kok under lokk i ca. 1 time eller til hønsekjøttet faller fra beinet.
  3. Avkjøl noe og sil av kraften. Rens hønsekjøttet fra skinn og bein og sett til side. Skrell og del kålrot, gulrot og persillerot i terninger eller skiver, og kok møre i kraften.
  4. Løft ut grønnsakene med en hullsleiv og sett til side. Smelt smør i en kjele, rør inn mel og spe med hønsekraften.
  5. Kok sausen i ca. 5 minutter eller til den tykner. Tilsett fløte og rør inn grønnsaker og hønsekjøtt. Smak til med salt og pepper og server med persille.