Kremet kyllingsuppe med pistasjpesto

Oppskrift på deilig kremet kyllingsuppe med hjemmelaget mandel og pistasjpesto. Kyllingsuppe er godt for både kropp og sjel. Bruk gjerne vår kvalitetskylling Lerstang fra Jacobs Utvalgte. Denne retten kan fint passe som forrett også. Alt du må gjøre er å halvere mengden per person.
Kremet kyllingsuppe med pistasjpesto

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Start med pestoen. Kjør basilikum og olivenolje til en glatt puré og ha dette over i en bolle. Vend inn revet gruyere og grovhakkede pistasj-kjerner til en grov pesto. Smak til med salt og pepper.
  2. Rist mandelskivene gylne i en stekepanne uten smør (ta vare på disse til senere). Hakk løk (legg den hele og den halve løken hver for seg), purreløk og gulerøtter i grove biter.
  3. Smelt smøret i en kjele, tilsett den hele grovhakkede løken og fres den i 2 minutter. Tilsett 1,5 ss mel og rør godt sammen. Ha i resten av løken, purreløk, gulrøtter og hvitvin. Gi et oppkok før du tilsetter kyllingkraft.
  4. Tilsett de finmalte mandlene og kyllingfiletene. Kok opp og senk varmen, og la det hele trekke i 20 minutter. Ta ut kyllingfiletene og del i i fine strimler. Kjør suppen glatt med en stavmikser før du legger kyllingen tilbake.
  5. Bland creme fraiche og eggeplommen, pisk dette inn i den varme suppen. Etter dette må suppen ikke koke (kun trekke). Smak til med salt og pepper. Server suppen i suppeskåler og legg på en liten skje av pistasjpuréen og dryss over de ristede mandelskivene og noen friske urter.