Lammegryte med rotgrønnsaker

Lammegryte med rotgrønnsaker

Ingredienser

1 kg grytekjøtt av lam med bein
2 stk løk
1 stk rødløk
2 stk gulrot
1 stk knollselleri (sellerirot)
2 ss smør
1 ts salt
0,5 ts pepper
3 ts tørket timian
3 dl hvitvin
2 dl vann

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Rotgrønnsaker har tradisjonelt vært mye brukt i Norge. De er gode og næringsrike. Lyst på en tradisjonsgryte med den gode kombinasjonen av lammekjøtt og rotgrønnsaker?

  1. Steketemp: 200°C
  2. Steketid: 1 1/2 time
  3. 1. Varm stekeovnen til 200°C. Skjær grønnsakene i biter og fres dem gylne i smør i en jerngryte.
  4. Ta dem opp og legg til side. Brun kjøttskivene.
  5. 2. Legg grønnsakene tilbake, hell på vann og hvitvin, tilsett salt, pepper og timian. Kok opp.
  6. 3. Legg på lokk og sett hele gryta i stekeovnen. La stå 1 1/2 time til kjøttet er mørt og slipper beina.
  7. Serveres med salat og poteter.

Oppskrift fra