Pannekaker

Klassisk og enkel oppskrift på pannekakerøre. Pannekaker er lettvint og veldig godt, og passer både til lunsj, middag, dessert eller hva med frokostpannekaker? Server med noe søtt som lønnesirup eller blåbærsyltetøy, eller salt som ost og skinke. Oppskriften gir ca. 3 pannekaker per person.
Pannekaker

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Sett frem forskjellige typer fyll og la alle velge sin egen søte eller salte variant til middag.

Slik gjør du

  1. Begynn med å blande salt og mel, og ca. halvparten av melken. Visp sammen til røren er klumpfri.
  2. Rør inn eggene, resten av melken og smeltet smør. La røren svelle/hvile i ca. 30 minutter for best resultat.
  3. Smelt litt smør i en varm stekepanne.Bruk en øse til å helle i røre til den nesten dekker hele bunnen. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.