Fullkornpasta med kylling og pinjekjerner

Fullkornpasta med kylling og pinjekjerner

Ingredienser

Fullkornpasta med kylling og pinjekjerner

300 g kyllingfilet
400 g fullkornspasta
150 g sellerirot
1 stk løk
1 stk rød paprika
2 ss pinjekjerner
100 g ricotta
100 g ruccola
30 g parmesan
1 neve frisk basilikum
olivenolje til steking
salt
pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En mettende pastarett som er lett å like. Oppskrift på kyllingsalat med pasta og grønnsaker som garantert blir en hit! Bruk gjerne vår kvalitetskylling Lerstang fra Jacobs Utvalgte.

  1. En mettende pastasalat med kylling som er lett å like. Kylling kan varieres med spinat, kokt fisk eller chevre. Bruk kålrot, sellerirot, persillerot eller gulrøtter etter smak i mosen.
  2. Kok pasta etter anvisning på pakken. Skjær selleri, løk og paprika i små terninger, hakk basilikum og skjær kylling i strimler.
  3. Fres grønnsaker i olje i ca. 4 min, tilsett kylling og stek til den er gjennomstekt, ca. 5 min. Rist pinje-kjerner i tørr stekepanne til de er gylne, ca. 3 min.
  4. Vend inn kokt pasta, ricotta, ruccula og basilikum. Krydre med salt og pepper. Strø over pinjekjerner og riv over parmesan før servering.
  5. Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g:  energi kcal 205, protein 13g, karbohydrat 20g, fett 8g, derav mettet fett 2,5g, salt 0,4g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.

Tips

Server gjerne en brokkolisalat ved siden av. Bruk gjerne vår kvalitetskylling Lerstang fra Jacobs Utvalgte.

Relaterte oppskrifter