Pasta med kyllingbryst, bakte høstgrønnsaker og sprøstekt spekeskinke

Pasta med kyllingbryst, bakte høstgrønnsaker og sprøstekt spekeskinke

Ingredienser

2 stk rødbeter
0,5 stk søtpotet
2 stk gulrøtter
1 stk persillerot
1 dl olivenolje
salt
pepper
2 stk kyllingbryst
300 g pasta
8 skiver serranoskinke
1 glass pesto

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Deilig og mettende pastarett som passer både til lunsj og til middag. Til denne pastasalaten anbefaler vi ekstra gode råvarer fra Jacobs Utvalgte som serranoskinke, pesto og Lerstangkylling .

  1. 1. Sett ovnen på 200 °C. Skrell og del rødbeter, søtpotet, gulrøtter og persillerot i biter og ha i en ovnsform. Krydre med salt og pepper og drypp over olivenolje. Stek i ovnen i ca. 20 minutter til grønnsakene er gylne og møre. Vend litt på dem underveis.
  2. 2. Krydre kyllingbrystene med salt og pepper, og stek på begge sider i litt olje i en stekepanne på medium varme til gjennomstekt, ca. 10 minutter. La kjøttet hvile før det skjæres i skiver.
  3. 3. Stek serranoskinken i samme panne som kyllingen til sprø. La renne av seg på litt kjøkkenpapir. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  4. 4. Vend nykokt pasta med ovnsbakte grønnsaker og 2 ss pesto. Server med kyllingbryst i skiver og topp med sprøstekt serranoskinke og resten av pestoen.