Asiatiske dumplings med kjøttdeig og kål

Dumplings kan oversettes til melboller, og lages i mange varianter rundt om i verden. I Asia er det populært med dampede dumplings hvor deigen lages av enten hvetemel eller rismel. Fyllet varierer mellom kjøtt, sjømat eller vegetar. Dette er en oppskrift på dampede dumplings med kjøttdeig og kål, myke munnfuller som passer til lunsj, middag eller som tapas. Som er alternativ til hjemmelaget deig, kan du kjøpe ferdige wontonplater.
Asiatiske dumplings med kjøttdeig og kål

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Server gjerne dumplingsene med sauser til å dyppe dem i. Dette kan være hjemmelaget saus, ferdig sweet chilisaus eller ferdige woksauser fra feks Blue Dragon.

Slik gjør du

  1. Kjør vann og mel raskt sammen i en food processor. Klem sammen til en deig. La hvile i 15 minutter.
  2. Del deigen i tre. Pakk inn 2/3 i plast og legg kjølig. 1/3 kjevles ut til den er ca 2 mm tynn. Stikk ut sirkler med utstikkerringer, kjøkkenglass eller lignende.
  3. Bland alle ingrediensene til fyllet. Stek en liten bit i panna for å se om du trenger mer salt/pepper. Du kan også tilsette litt finhakket rød chili hvis du ønsker fyllet litt sterkere.
  4. Fyll dumplingsene med fyll, pensle rundt kanten med vann og brett dem sammen.
  5. Sett de ferdige dumplingsene kaldt mens du kjevler ut resten av deigen og gjentar prosessen.
  6. Bruk gjerne en bamussteamer til å dampe dumplingsene. Legg da bakepapir i bunnen og dumplings oppå. Damp over kokende vann i ca 8 minutter. Du kan også steke dem i litt olje etter damping hvis du vil ha sprø dumplings.