Aioli

Aioli

Ingredienser

4 stk eggeplommer
1 ts sennep
1 ss kaldt vann
1 ts hvitvinseddik
2 stk hvitløksfedd, finhakket
4 dl raps- eller solsikkeolje
salt
pepper
sitronsaft
Kjøp i MENY Nettbutikk

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Hvitløksmajones som passer til det meste av stekt eller grillet kjøtt. Er en selvfølge på tapasbordet også! Her får du en enkel og god oppskrift på hjemmelaget aioli.

  1. Ha eggeplommer, sennep, vann, hvitvinseddik og hvitløk i en bolle. Kjør det sammen med en stavmikser mens du sper forsiktig med oljen. Spe til du har ønsket tykkelse på majonesen. Du kan evnt ha i litt mer kaldt vann mot slutten hvis du synes majonesen blir for tykk.
  2. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  3. Husk at majonesen trekker smak og blir sterkere hvis den blir stående over natta i kjøleskap. Hvis den skal serveres med en gang kan du gjerne tilsette et par hvitløksfedd ekstra.