Hjemmelaget majones

Hjemmelaget majones er ikke vanskelig. Denne oppskriften på majones tar mindre enn 15 minutter og inneholder gode tipser som gjør det enkelt for deg!
Hjemmelaget majones

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Tilsett finhakket hvitløk etter smak, og vips så har du aioli!

Slik gjør du

  1. Først bør du sørge for at alle ingrediensene dine er romtempererte, så kan du starte med å piske sammen eggeplommer og eddik.
  2. Deretter heller du forsiktig i oljen i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Her bør du være nøye for å unngå at massen deler seg fra hverandre.
  3. Blir basen for tykk kan du blande i noen få dråper vann, og hvis den blir for tynn kan du piske inn mer olje. Smak til med salt, pepper, worchestshiresaus og dijonsennep.
  4. Majones kan enkelt varieres: Basilikummajones: du trenger en halv potte med frisk basilikum som hakkes opp og blandes inn i majonesen. Her kan du også velge å bruke andre krydderurter dersom du skulle ønske det. Hvitløksmajones: Bland inn to finhakkede hvitløksfedd. Her kan du også smake til med litt ekstra dijonsennep om ønskelig. Mango- og chillimajones: ikke ha worchestshiresaus i basen. I stedet trenger du en spiseskje mangochutney, en halv mango skjært i små biter og en halv rød chili. Noen dråper tabasco kan også tilsettes dersom du ønsker det. Bruke en stavmikser eller bland sammen for hånd.