Hjemmelaget majones

Hjemmelaget majones er ikke vanskelig. Denne oppskriften på majones med stavmikser lages på få minutter.
Hjemmelaget majones

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Tilsett gjerne litt worchestershiresaus for ekstra smak.

Slik gjør du

  1. Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte.
  2. Ha eggeplommer, hvitvinseddik og dijonsennep i et høyt begger eller i en bolle. Deretter heller du forsiktig i oljen i en tynn stråle, gjerne mens du pisker sammen majonesen. Du kan godt bruke en stavmikser til dette.
  3. Blir basen for tykk kan du blande i noen få dråper vann, og hvis den blir for tynn kan du piske inn mer olje. Smak til med salt og pepper.
  4. Majones kan enkelt varieres: Basilikummajones: du trenger en halv potte med frisk basilikum som hakkes opp og blandes inn i majonesen. Her kan du også velge å bruke andre krydderurter dersom du skulle ønske det. Hvitløksmajones: Bland inn to finhakkede hvitløksfedd. Her kan du også smake til med litt ekstra dijonsennep om ønskelig. Mango- og chillimajones: ikke ha worchestshiresaus i basen. I stedet trenger du en spiseskje mangochutney, en halv mango skjært i små biter og en halv rød chili. Noen dråper tabasco kan også tilsettes dersom du ønsker det. Bruke en stavmikser eller bland sammen for hånd.