Asiatiske blåskjell

Oppskrift på blåskjell med asiatiske smaker. Chili, kokosmelk, fersk ingefær og sitrongress gjør at skjellene både smaker og lukter godt. Denne retten kan fint passe som forrett også. Alt du må gjøre er å halvere mengden per person. Når du skal tilberede blåskjell kaster du først de knuste skjellene, resten dampes i 5 minutter. De skjellene som ikke har åpnet seg etter damping skal kastes.
Asiatiske blåskjell

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Kast knuste blåskjell. Finhakk alle gønnsakene, del limen i terninger og surr det med smør i en dyp kjele.
  2. Ha blåskjellene i kjelen og hell over kokosmelk og fløte. Damp alt sammen i 5 minutter. Ta blåskjellene ut av kjelen og kast dem som ikke har åpnet seg. Dander lik menge på hver tallerken.
  3. Reduser kraften så den tykner noe, og sil av grønnsakene. Bruk en stavmikser eller visp for å gjøre kraften litt luftigere. Hell kraften over blåskjellene og skvis til slutt over litt sitron og dryss over litt frisk koriander.
  4. Stek gjerne noen skiver loff og gni dem inn med fersk hvitløk. Det er helt fantastisk å servere til!