Asiatiske blåskjell

Blåskjell med asiatisk vri. Dersom du ønsker en asiatisk smak når du skal tilberede blåskjell kan du prøve denne oppskriften med chili, kokosmelk, fersk ingefær og sitrongress. Husk å bruk "Alt i kjelen metoden" når du skal dampe blåskjell, vi forklarer deg hvordan! Denne retten kan fint passe som forrett også. Alt du må gjøre er å halvere mengden per person.
Asiatiske blåskjell

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Vask blåskjellene og kast knuste blåskjell. Finhakk alle gønnsakene, del limen i terninger og surr det med smør i en dyp kjele.
  2. Ha blåskjellene i kjelen og hell over kokosmelk og fløte. Kok alt sammen i 2 minutter eller til blåskjellene åpner seg. Ta blåskjellene ut av kjelen og dander lik menge på hver tallerken. De skjellene som da ikke har åpnet seg etter damping kan du kaste.
  3. Reduser kraften så den tykner noe, og sil av grønnsakene. Bruk en stavmikser eller visp for å gjøre kraften litt luftigere. Hell kraften over blåskjellene og skvis til slutt over litt sitron og dryss over litt frisk koriander.
  4. Stek gjerne noen skiver loff og gni dem inn med fersk hvitløk. Det er helt fantastisk å servere til!