Skalldyrfat

Et godt skalldyrfat er pur lykke med friske og gode smaker! Fyll opp fatet med dine favoritter og servér med ferskt brød og sitron. Husk godt smør, aioli, eller en god smaksatt majones (chili, chipotle, trøffelmajones e.l)
Skalldyrfat

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Røkte blåskjell: Bruk en aluminiumsbakk eller et dobbelt lag med aluminiumsfolie som pensles med smør. Rens blåskjellene. Legg løk, hvitløk, blåskjell og noen klatter med smør i folien og krydre med salt og pepper. hell over 1 dl vin per kg med blåskjell. Lukk folien tett igjen og sett under lokk på grillen på god varme. Etter 10 minutter når skjellene begynner å åpne seg kan du legge litt røykspon på et ark aluminiumsfolie ved siden av på grillen. Tenn på sponet så den tar fyr og la stå under lokk noen minutter så blåskjellene får god røyksmak.
  2. Grillede sjøkreps: Del krepsen i to på langs, fjern paven og tarmen. Krydre halekjøttet lett med salt og pepper. Fordel chillismør over og legg krepsen på glovarm grill med skallet ned. Legg lokk på grillen, dette gjør at den fungerer som en ovn og smøret vil smelte. Grilles ca 5 – 10 minutter avhengig av tykkelsen på krepsen, du ser når kjøttet i halen skifter farge og lett slipper skallet. Fantastisk godt! Det samme kan gjøres med hummer.
  3. Grillede kamskjell: Åpne og rense skjellene. Pensle dem med litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek dem på grillen ca. 30 sekunder på hver side.
  4. Østers kan du gjerne servere kun med litt salt, pepper og sitron. Rekene kjøpes ferdig kokt og er best som de er.