Tagliatelle med hjertskjell og urteparmesan

Hjerteskjell er en familie av muslinger, med form som et hjerte. De minner veldig om vongole, som du finner i Middelhavet. Hjerteskjell er populært sammen med pasta, og i denne oppskriften har vi brukt tagliatelle.
Tagliatelle med hjertskjell og urteparmesan

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Hjerteskjell kan inneholde en del sand, så la de ligge i rennende kaldt vann i 15. minutter.
  2. Tagliatelle: Kok opp rikelig med vann, og salt godt. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Sil når den er al dente, dvs den skal ha litt tyggemotstand. Spar litt av kokevannet til sausen.
  3. Hjerteskjell: Kast åpne skjell, som ikke lukker seg ved et fingertrykk. Finkutt løken. Varm en tykkbunnet kjele til høy varme. Fres løken til den er blank, og tilsett vin. Kok opp og tilsett hjerteskjellene. La koke under lokk i ca. 3 min., til alle skjell er åpnet. Sil av skjellene, og ha kraften tilbake i kjelen. Tilsett fløte, og kok inn. Smak til med salt, hvit pepper og sitron.
  4. Urteparmesan: Del parmesan i grove biter. Kjør 0,5 potte persille, 0,5 potte basilikum, og parmesan til smuler i en blender. Finhakk resten av urtene til pynt.
  5. Vend pastaen sammen med kraften og skjellene. Dryss over urteparmesanen, de hakkede urtene, et drag nykvernet pepper og en stråle god olivenolje. Om du ønsker en mer pikant rett, kan du rive over litt fersk pepperrot.