Gratinerte sjøkreps med ramsløksmør

Sjøkreps er en kreps i hummerfamilien. De en litt mildere smak enn ferskvannskreps, og smaker best om vinteren. Smaker nydelig sammen med godt smør, sitron og loff.
Gratinerte sjøkreps med ramsløksmør

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Sjøkreps kan også grilles. Legg sjøkreps med ramsløkssmør på grillen med skallet ned. Legg på lokk og grill til krepsekjøttet er hvitt, ca. 3 minutter.

Slik gjør du

  1. Kok opp en stor kjele med vann. Kok de rå sjøkrepsene i 10 sekunder. Løft dem ut og avkjøl dem i kaldt vann.
  2. Del sjøkrepsen i to på langs og legg dem på et bakebrett med sjøkrepskjøttet opp. Fjern innmaten fra sjøkrepsen.
  3. Knekk sjøkrepsklørne med en nøtteknekker eller med baksiden på en kniv.
  4. Fordel ramsløksmøret på sjøkrepsen. Riv skallet av sitronen over sjøkrepsene.
  5. Gratiner sjøkrepsene under grillelementene i ovnen til smøret er smeltet og sjøkrepskjøttet begynner å bli fast. Dette tar ca 5 minutter.
  6. Del sitronene i to og stek sitronene i tørr panne til de er gylne på snittflaten. Server de stekte sitronene ved siden av sjøkrepsen slik at gjestene kan presse sitronsaft over sjøkrepsen.
  7. Server gjerne nystekt baguette og en frisk grønn salat ved siden av den gratinerte sjøkrepsen.