Grov bratwurst med potetmos og spinat

Grov bratwurst med potetmos og spinat

Ingredienser

800 gr grove pølser med høyt kjøttinnhold
400 gr spinat eller grønnkål
10 stk poteter
2 stk hvitløksfedd
4 stk vårløk
3 dl melk
4 ss olivenolje
200 gr små tomater
frisk basilikum

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Oppskrift på grov bratwurst med potetmos, spinat og bakte cherrytomater. Full av smak, og en rett som passer like godt til hverdag som til pølsefest.

  1. Ingredienser.
  2. Legg pølsene i en ildfast form sammen med tomatene og frisk basilikum. Dryss over litt olivenolje. Stek i ovnen på 175 grader i 20 minutter.
  3. Skrell potetene og del dem i fire. Kok møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp potetene godt. Tilsett melk og olivenolje og mos med en potetmoser. Ikke bruk stavmikser. Da blir mosen seig. Smak til med salt og pepper.
  4. Fres spinat, eller finstrimlet grønnkål, sammen med finhakket hvitløk og vårløk til det faller sammen.
  5. Tilsett den stekte spinaten, eller grønnkålen, til potetmosen sammen med finhakket frisk basilikum etter smak, og bland godt sammen.
  6. Servér pølsene med de søte, bakte tomatene, potetmosen og en grønn salat ved siden av.