Vegansk julestek

Oppskrift på kjøttfri julestek med plantebaserte ingredienser, for deg som ønsker å spise mindre kjøtt i julen. Server med klassisk tilbehør som mandelpoteter og rosenkål eller rødkål. Pass på at vegodeigen har kjøleskapstemperatur før du starter.
Vegansk julestek

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Bland vegodeig formbar og pulled marinert i en kjøkkenmaskin i ca. 15 sekunder. Det er viktig at vegodeigen har kjøleskaptemperatur. Tilsett salt og sennep. Pulsér blandingen i kjøkkenmaskinen slik at alt blander seg. Ta blandingen ut og form røren med fuktede hender til en skinke.
  2. Smør en ildfast form med litt olje og legg i steken. Bland sennep og krydder til griljering. Hvis steken har blitt litt fuktig kan du tørke den av med litt kjøkkenpapir. Pensle på sennepsblandingen og strø på griljermel. Drypp litt rapsolje over og sett den i ovnen på 175 grader. Juleskinken er ferdig når den er 65 grader i midten – bruk et steketermometer. Avkjøl.
  3. Server med klassisk tilbehør som mandelpoteter, rosenkål og rødkål.