Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Omelett med asparges

Omelett med asparges

Ingredienser

6 stk egg
0,5 stk gul løk
1 stk fedd hvitløk
200 g asparges
125 g mozzarella
2 ss basilikum
salt
pepper
1 ss smør
Kjøp i MENY Nettbutikk

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En god aspargesomelett som passer like godt som frokostomelett eller middagsomelett. Denne «åpne» varianten stekes ferdig i ovnen slik at mozzarellaen på toppen får nok overvarme til å smelte ned på aspargesen. Dryss over en håndfull friske basilikumblader og sett pannen på bordet!

  1. Dette er utgangspunktet for en god naturell omelett. Asparges og mozzarella anbefales. Visp eggene sammen med litt salt og pepper.
  2. Finhakk løk og hvitløk.
  3. Varm en mellomstor stekepanne. Fres løk og hvitløk i litt olje eller smør over middels høy varme. La det frese under omrøring til løken blir myk og blank, ca. 2–3 minutter.
  4. Tilsett aspargestoppene og la det frese videre i ca. 2 minutter.
  5. Hell i eggene. Bruk en stekespade (helst av tre) og skrap eggemassen fra kantene og inn mot midten samtidig som du vender litt på pannen slik at den ustekte eggemassen hele tiden renner ut mot kanten av stekepannen igjen.
  6. Fordel mozzarellaen på toppen og sett pannen under grill i ovn til overflaten virker fast. Alternativt kan du legge et lokk over pannen slik at osten smelter og overflaten blir fast.

Tips

Pass på at mozzarellaen får renne godt av seg på kjøkkenpapir før bruk. Hvis ikke kan du risikere at den gir fra seg mye væske under varmebehandling. Mozzarella kan eventuelt erstattes med chevre eller fetaost.

Relaterte oppskrifter