Klassisk norsk taco – fersk og hjemmelaget

Klassisk norsk taco – fersk og hjemmelaget

Ingredienser

Klassisk norsk taco

12 stk mais- og hvetetortillas (12-14 cm i diameter)
12 stk hvetetortillaskjell
500 g kjøttdeig
2 ss hot taco krydderolje
1 porsjon guacamole (se egen oppskrift)
1 porsjon enkel salsa "fresca" (se egen oppskrift)
1 porsjon smeltet cheddarsaus (se egen oppskrift)
2 hoder hjertesalat eller isbergsalat
0,5 stk agurk i terninger
1 stk rødløk i terninger
1 boks hermetisk mais
1 dl syltede jalapenoringer (se egen oppskrift)

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Taco som vi kjenner den! Oppskrift på klassisk norsk taco – fersk og hjemmelaget. Sjekk at du har fått med deg alt.

  1. Bak små tortillas eller stikk ut fra ferdige som du deretter vender i en varm, tørr panne. Hold noen varme i aluminiumsfolie og heng andre på rist når du steker dem til sprø skjell i ovnen på 200 grader i 8–12 min.
  2. Stek kjøttdeigen og bland inn krydderoljen.
  3. Lag guacamole, salsa, rømmedressing og cheddarsaus. Riv litt ekstra ost og server ved siden av.
  4. Legg kjøtt og alle garnityr i separate skåler og tortillas/skjell i kurv. Server.