Fiken - en søt delikatesse

Fiken - en søt delikatesse

Fiken er en fantastisk delikatesse. Med sin søte og milde smak er den prefekt sammen med ost eller spekemat.

Fiken har mange bruksegenskaper. Den er for mange fast tilbehør til ostefatet, og passer godt både i fruktsalater, i middagssalater og sammen med spekemat.

Den kan gjerne gratineres eller ovnsbakes og serveres varm som dessert eller med en vellagret parmesan på tapasbordet. Du kan også bruke den i kjøttretter eller som garnityr til iskrem - og den er meget godt egnet i bakverk.

Kjøp fersk fiken hos MENY:

Fiken vokser på trær, og vokser hele 2-3 ganger sin egen størrelse på bare 5 dager Fiken vokser på trær, og vokser hele 2-3 ganger sin egen størrelse på bare 5 dager

Dråpeformet og fløyelsmyk

Fiken er dråpeformet og har et fløyelsmykt skall som til manges overraskelse faktisk kan spises! Fargen på skallet kan variere mellom de ulike sortene, men mest vanlig er lysegrønn eller rødblå.

Når den er moden har den gjerne en mørkere farge og gir etter for et lett håndtrykk. Fruktkjøttet er mykt og saftig.

Fiken kan spises naturell, i fruktsalat, på ostefatet, ovnsbakt, marinert i likør eller rødvin eller som garnityr til is.

Slik oppbevarer du fiken

Moden fiken har kort holdbarhet og bør spises så fort som mulig. Frukten er skjør og får lett trykk- og støtskager, så den må håndteres med forsiktighet. Den må også å beskyttes mot direkte lufttrekk.

  • Fiken oppbevares i kjøleskap mellom 2 - 4 ºC
Fiken passer godt til ost, så hvorfor ikke lage din egen fikenmarmelade? Fiken passer godt til ost, så hvorfor ikke lage din egen fikenmarmelade?

Med smak av historie

Fiken er en meget gammel frukt, og er omtalt både i Det gamle testamentet og Det nye testamentet. Å spise fersk fiken til dessert kan faktisk spores helt tilbake til oldtiden!

I dag får du tak i fiken importert fra Brasil, Israel og Tyrkia stort sett hele året. Det mange ikke vet er at fiken faktisk vokser på trær. Når den er på sitt beste i vokseperioden vokser den hele 2-3 ganger sin egen størrelse på bare fem dager.