Slik bruker du kjærlighetsfrukten litchi

Slik bruker du kjærlighetsfrukten litchi

Den eksotiske frukten litchi er god både alene, i desserter og middagsretter. Men hva slags frukt er det egentlig? Og hvordan bruker du den?

Spiser du bedre, lever du bedre. Derfor har vi et stort utvalg av eksotisk frukt som gjør det spennende å spise sunt -  som frukten litchi, eller kjærlighetsfrukt som den gjerne også kalles.

Litchi er en oval frukt på størrelse med en valnøtt som har en søt og syrlig smak, men en noe ”roseaktig” ettersmak. Den regnes som en av de mest fornemme fruktene i Kina, hvor den har vært dyrket i over 2000 år. 

Litchi

Derfor er litchi sunt

Litchi er en frukt som er god og sunn for kroppen, og har blant annet disse fordelene:

  • Den har et høyt innhold av vitamin C.
  • Den styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer.
  • Den er en kilde til kostfiber, og ved inntak av minst 100 gram har den er gunstig fordel for fordøyelsen. 

Fordi litchi ikke modnes videre etter innhøsting, skal frukten være høstet moden. Da skal skallet være knudret og brunt eller rødbrunt i fargen.

- Litchi skal lagres ved 4-8 grader, og har da en relativt god holdbarhet. Du må ikke lagre den for kjølig, fordi det kan oppstå kuldeskader, sier Sissel Iren Sperrevik, medlem av MENY-Lauget, MENYs egne mateksperter.

 Litchi

Tips til hvordan du bruker kjærlighetsfrukten

Litchi

Før du skal spise eller bruke litchi i en oppskrift, må du fjerne skallet. Det gjør du like enkelt som skallet på et hardkokt egg, enten med fingrene eller en spiss kniv. Den brune, harde kjernen i midten skal ikke spises.

Hva med å prøve litchi i.... 

- Litchi kan også være et spennende innslag i kalde forretter med fisk, som for eksempel ceviche. Prøv torskeceviche med litchi, chili og koriander, tipser Sissel Iren.

Og du, husk at du finner litchi i nettbutikken! 

Kilder: frukt.no og bama.no