Slik bruker du blomkål

Slik bruker du blomkål

Så mye godt du kan lage med blomkål! Den kan stekes, bakes, kokes eller spises rå. Vi gir deg våre beste tips og oppskrifter til hvordan tilberede og servere blomkål.

Blomkålen er mager kost, men mettende, fiberrik og enkel å tilberede. Du kan bruke den som middagsrett, eller som godt tilbehør til kjøtt eller fisk.

Rå blomkål har en sprø konsistens, en anelse peppertoner balansert med sødme. Varmebehandlet forsvinner peppertonene og blomkålen får tydelig kålaroma og sødme. 

Fersk blomkål levert rett hjem

 • I sesong: Mai - oktober
 • Oppbevaring: Blomkålen oppbevares best i kjøleskapet, ved 2-4 grader. Ha den gjerne i en plastboks eller plastpose.

Slik tilbereder du blomkål

Blomkål er enkel å tilberede, og er vanligst å koke eller dampe - men kan også ovnsbakes, spises rå eller stekes. 

Bryt eller skjær blomkålen i mindre buketter. Tilberedingstiden avhenger av størrelsen på bitene. 

Den tykkeste delen av stilken kan skrelles, og deles opp i mindre biter.
 • Koke blomkål
  Blomkålbukettene kokes i ca 7-9 minutter til blomkålbukettene er møre. Stikk med en kniv for å kjenne når de er ferdigkokt.
 • Ovnsbake blomkål
  Rens blomkålen og krydre etter ønske. Stekes midt i ovnen på 210 grader i cirka 15–20 minutter.
 • Steke blomkål
  Del blomkål i jevne, små buketter. Bruk en stor stekepanne og stek bukettene knapt møre i litt olje eller smør på middels høy varme.


Blomkål passer perfekt både som tilbehør og hovedrett. Trenger du litt inspirasjon til hva du kan gjøre med blomkålen? Her er noen av våre favorittoppskrifter:

Blomkålris med granateple og appelsin til kyllingbryst

Blomkålris er enkelt å lage selv. Tilsett granateple og appelsin, og server til stekt kyllingbryst for en lett og sommerlig rett.

Blomkålpizza med mozzarella og squash

En spennende vegetarisk pizza med bunn av blomkål, egg og parmesan, toppet med blant annet squash, ruccola og frisk basilikum.

Vegetartaco med stekt blomkål, guacamole og mango

Oppskrift på en kjøttfri taco hvor blomkål spiller hovedrollen. Blomkålen krydres med kokosmasse som sammen med guacamole og mango gjør denne retten frisk og eksotisk.  

Ovnsbakt "spicy" blomkål med pistasjraita

Blomkål kan utgjøre et vegetarmåltid i seg selv. Her har vi marinert den i en krydret blanding av hvitløk, ingefær, garam masala, gurkemeie og yoghurt, og bakt den hel i ovn. Tilbehøret er hjemmelaget raita med pistasjnøtter.

Flere oppskrifter med blomkål