Dette kan du lage med søtpotet

Dette kan du lage med søtpotet

Lurer du på hvordan du skal tilberede søtpotet? Det er lett, for den er svært anvendelig og kan stekes i skiver, kokes, wokkes, bakes, moses og friteres. Se 7 populære oppskrifter med søtpotet her.

Søt og sunn

Navnet til tross er søtpoteten ikke i slekt med potet, og smaken er en ganske annen. Den erstatter ikke vanlige poteter, men kan gjerne stekes sammen med andre grønnsaker. 

Både farge og smak minner om gulrot, og etter varmebehandling er sødmen fremtredende. Den brukes både som grønnsak og potet, til kjøtt og fisk og spesielt til kalkun.

Den flotte fargen skyldes at søtpoteten er rik på betakaroten (vitamin A). Den er også kostfiberrik, og den er en fin kilde til kalium og sporstoffet kobber. 

Som poteten - kan brukes til alt 

Nettopp fordi søtpoteten kan kokes, stekes, friteres, moses og bakes finnes det mange måter å tilberede og spise den oransje planten på. Se oppskrifter på ulike tilberedningsmåter her: 

Hvordan koke poteter?

Hvordan koke poteter?

Hvordan koke mandelpoteter og andre poteter. Skal potetene trekke eller koke? Hva er forskjellen på melne og kokefaste poteter?

Søtpotetsuppe med ingefær

Lag en sunn og god suppe med søtpotet og gulrot. En kjempegod suppe med vakker, gul farge, som kan passe like fint til middag som forrett.

  • Se oppskriften på søtpotet- og gulrotsuppe her

Søtpotetfries

Søtpotet gjør fries'ene litt søtere i smaken en vanlig pommes frites laget med potet, og med litt ekstra krydder kan du lage din egen vri. Passer som en egen snack sammen med en dip eller som tilbehør til burgere og kjøtt.

Se oppskriften på søtpotetfries her

Alt du trenger for å lage søtpotetfries:

Bakt søtpotet 

Søtpotet smaker helt fantastisk når den er bakt i ovnen. Topp den med urtesmør, rømme, bacon eller smeltet ost, uansett blir den nærmest uimotståelig.

Se oppskriften på bakt søtpotet her

Ovnsbakte søtpoteter

Søtpoteter er et sunnere alternativ til vanlige poteter, og kommer virkelig til sin rett når de bakes i ovnen. Ovnsbakt søtpotet i båter er enkelt og veldig godt!

Se oppskriften på ovnsbakte søtpoteter her.

Alt du trenger til å lage ovnsbakte søtpoteter med rosmarin- og sitronsalt

Søtpotetstappe

Med søtpotet får du en god, søt og kremet stappe med en vakker farge. Denne mosen passer som tilbehør til alt fra kjøtt av storfe og svin, fisk som laks og torsk, og hvitt kjøtt som kalkun og kylling. Varier tykkelsen/konsistensen som du ønsker, denne oppskriften blir fort også en søtpotetpure, bytt da ut creme fraiche med fløte.

  • Se oppskriften på søtpotetmos her

Pizza med søtpotetbunn

Visste du at du kan lage pizza av søtpoteter? Søtpotetpizza er ikke bare sunt, men det smaker nemlig fantastisk og er enkelt å lage! 

Søtpotetpizza med pepperoni er en kjempegod pizza masse sødme i bunnen, og som passer godt til det salte fyllet. 

  • Se oppskriften på søtpotetpizza her

Søtpotetchips

Søtpotet egner seg veldig godt til å lage chips av. Disse steker du i stekeovnen. Sunne og gode!

En skikkelig sunn fristelse!

  • Se oppskriften på søtpotetchips her