Gulrøtter i regnbuens farger

Gulrøtter i regnbuens farger

Er du glad i gulrøtter? Da bør du prøve regnbuegulrøtter!

Nå er utvalget hos MENY fullt av høstens frukt og grønnsaker i sesong. En av grønnsakene du bør prøve i høst er regnbuegulrot. 

De er søte og deilige på smak, og fargerike å se på. Og for et herlig navn! Smak på det: regnbuegulrot. Gulrøttene kommer i fargene mørk lilla, vanlig orange, gule og hvite sorter.

De lilla varierer fra helt mørke til lysere lilla, fargestoffet sitter kun i skallet, de er oransje inni. De gule varierer fra gul/hvit til lys oransje, fargen er gjennomgående. Ved varmebehandling vil de lilla avgi farge.

Regnbuegulrot er tilgjengelig fra januar-april, og august-desember.

Krydret gulrotsalat

Gulrotsalat er en frisk og enkel salat som passer perfekt som tilbehør til de fleste typer retter. Bruk  regnbuegulrøtter for ekstra fargespill, en fryd for både øyne og gane!

Pannestekte gulrøtter

Stekte gulrøtter smaker fantastisk og passer godt som tilbehør til kjøtt, kylling, fisk eller svin. Bruker du regnbuegulrøtter blir dette en fargesprakende rett!  Varier med å bruke forskjellige krydder eller urter, her er det bare fantasien som setter grenser. 

Gulrotsalat med bakte gulrøtter og druer

Dette er en frisk og sødmefull tilbehørssalat med ovnsbakte druer og gulrøtter toppet med en dressing av balsamico og honning, og grovhakkede valnøtter. Serveres varm sammen med ditt ønske av fisk eller kjøtt. 

Ovnsbakte gulrøtter med sitron, honning og timian

Ovnsbakte gulrøtter smaker herlig og passer som tilbehør til de fleste typer retter. Denne oppskriften med sitron og honning har perfekt balanse av søtt og syrlig.

Se hvordan regnbuegulrøttene gir retten en flott farge! 

Oppkuttet gulrot og dipp

Kos deg med nydelige gulrøtter og server som snacks med en dipp ved siden av. Regnbuegulrøtter gir det ekstra flott farge!

Tips! Rå grønnsaker skåret i skiver eller staver er knasende godt, og grønnsakene blir ekstra sprø og saftige etter et opphold i iskaldt vann.