Norske grønnsaker

Norske grønnsaker

Endelig er høsten her, og det betyr at det bugner av norske grønnsaker på sitt aller beste! Knasende sprø gulrøtter, fantastiske kantareller og smaksrike rotgrønnsaker er perfekt tilbehør til den gode høstmaten. 

Få ferske rotgrønnsaker levert hjem

Gjør det enkelt med ovnsbakte grønnsaker

Har du noen grønnsaker i kjøleskapet? Da kan du lage mye godt tilbehør! Å ovnssteke grønnsaker er enkelt, og grønnsakene gjør seg nærmest selv i ovnen.

Ønsker du å få fram litt mer sødme i de ovnsbakte grønnsakene? Bland litt nøytral olje med 1-2 ss honning og hell blandingen over grønnsakene før du setter dem i ovnen.

Mos, stappe, grateng og puré av rotgrønnsaker

Rotgrønnsaker egner seg svært godt som mos eller grateng til middagen, og kler like godt kylling som viltkjøtt. Ønsker du å prøve noe nytt å lage mos av? Du kan blande med potet eller gulrot om du ønsker en mildere smak.

Dårlig tid? Kjøp ferdig og varm opp hjemme

Godt tilbehør med pannestekte rotgrønnsaker

Rotgrønnsaker er ekstra gode når de beholder noe av sin sprø konsistens, og å steke dem i stekepannen er raskt og enkelt - perfekt når du har dårlig tid eller vil ha tilbehør som passer til alt fra hverdagens fiskemiddag til helgens biffmiddag.

Godt som tilbehør

Svir du stadigvekk grønnsakene når du skal steke dem i pannen? Prøv å bytte ut margarin eller smør med olje.

Varmende suppe eller gryte med høstens grønnsaker

På kalde dager er det lite som topper en varm, fløyelsmyk suppe eller en varmende gryte. Høstens smaksrike grønnsaker passer perfekt i begge deler. Prøv en av våre favorittoppskrifer:

Grønnsaker som snacks

Det er ikke bare poteten som kan bli digg snacks. Det finnes mye godt du kan lage med grønnsaker også! Perfekt når du er fysen men har lyst på noe som både metter mer og er litt sunnere enn sjokolade og andre søte fristelser.

Syltede grønnsaker

Sylting er ikke kun forbeholdt frukt og bær! Faktisk kan du sylte det meste, og det er en velfungerende konserveringsmåte som også gir en spennende og god smak på grønnsakene.

Alt du trenger til syltingen