Blomkål- og brokkoligrateng

Enkel oppskrift på ostegratinert blomkål og brokkoli. To sunne og populære grønnsaker med hvitløk og revet ost på toppen blir en deilig grateng som er nydelig tilbehør til hvit fisk eller kjøtt, eller som vegetarrett. La formen steke i ovnen mens du lager resten av middagen. For glutenfri variant, erstatt melet med maizenna.
Blomkål- og brokkoligrateng

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Kan også spises alene, evt. med litt sprøstekt bacon eller spekeskinke på toppen.

Slik gjør du

  1. Rens og del blomkål og brokkoli i små buketter (ikke glem å bruke brokkolistilken, den kan du skrelle og skjære i skiver).
  2. Sett over en kjele med lettsaltet vann. Kok blomkål og brokkoli til bukettene er møre (ca 4-8 min avhengig av størrelse). Avkjøl i isvann og legg over i en ildfast form.
  3. Smelt smøret i en kjele, tilsett hvitløk og timian, rør inn melet, spe med melk mens du visper, kok opp, og la småkoke i 5 minutter mens du rører. Hvis sausen blir veldig tynn kan du vispe inn litt ekstra mel. Maizenna kan også brukes. Smak til med salt, pepper og revet muskat. Ha alt over brokkoli og blomkålen i formen, og dryss over osten.
  4. Sett formen midt i stekeovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til overflaten er pent gyllen.
Rens og del blomkål og brokkoli i små buketter (ikke glem å bruke brokkolistilken, den kan du skrelle og skjære i skiver).
Sett over en kjele med lettsaltet vann. Kok blomkål og brokkoli til bukettene er møre (ca 4-8 min avhengig av størrelse). Avkjøl i isvann og legg over i en ildfast form.
Smelt smøret i en kjele, tilsett hvitløk og timian, rør inn melet, spe med melk mens du visper, kok opp, og la småkoke i 5 minutter mens du rører. Hvis sausen blir veldig tynn kan du vispe inn litt ekstra mel. Maizenna kan også brukes. Smak til med salt, pepper og revet muskat. Ha alt over brokkoli og blomkålen i formen, og dryss over osten.