Slik redder du slapp salat

Slik redder du slapp salat

Det tar ikke mange dagene før salaten du kjøpte, begynner å bli slapp og mindre fristende. Her er noen gode tips til oppbevaring og oppfrisking av salat, så unngår du å kaste mat.

Det er fort gjort å glemme bort en salat i kjøleskapet noen dager, før den plutselig verken ser like frisk og sprø ut som den var for bare noen dager siden. 

Den gode nyheten er at den verken er dårlig eller trenger å kastes - med noen enkle knep kan du få liv i den dvaske salaten igjen! 

Få fersk salat levert hjem:

Emblem
Det er viktig at salatene oppbevares i originalemballasjen etter åpning? Det er fordi posene er tilpasset hver enkelt salatblanding.

Slik får du liv i den slappe salaten

  1. Del opp salaten i biter.
  2. Ha biter av oppkuttet salat i isvann i 10-15 minutter.

Når salaten ligger i isvann får den tilbake sin naturlige spenst. Dette trikset fungerer riktignok ikke alltid på de skjøreste salatene, men det er verdt et forsøk! 

Salaten er fremdeles slapp - kan den brukes? 

Salatblader som ikke kommer seg etter isbadet kan være vanskeligere å bruke, men med et par ingredienser til kan de også unngå søppelbøtten.

  • Mørke salater som ruccula, spinat, grønnkål kan pannestekes eller brukes i wok eller supper.
  • Lysere salatvarianter som isberg-, frisée- og romanosalat kan brukes i smoothie eller i en coleslaw.

En god salatdressing kan nemlig bidra med å gi nytt liv og bedre smak til salaten. Bare skjær vekk de tørre eller misfargede delene av salaten og start kokkeleringen!

Hjertesalat på 4 måter

Hjertesalat på 4 måter

Hjertesalat er en liten romanosalat, og kalles også for gemsalat og babysalat. Hjertesalat er populær fordi den er god både kald i salater, varm på grillen og den tåler godt å ligge en stund med dressing uten å miste sin gode sprøhet.

Slik unngår du slapp salat

Salat er en delikat råvare, og det er fort gjort at den blir slapp og misfarget om den ikke oppbevares riktig.

  • Oppbevares i kjøleskap (2-4 grader) i tettpakket plast. 

Om du ikke får brukt opp hele salaten er det viktig at emballasjen er godt lukket mellom hver gang du lager mat.

Poser med ferdigkuttet salat bør ikke bli liggende på kjøkkenbenken, men bør legges raskt inn i kjøleskapet etter handleturen.