De moderne 7 slag Se video

De moderne 7 slag

Publisert 23. november 2022
I mange hjem er de klassiske 7 slag helt eller delvis byttet ut med varianter som gir større variasjon og mer smak, som gule bomber og Sarah Bernard. Her kan du lese hvilke 7 julekaker som var mest populære på MENY.no i fjor.

Julekaker - hvilke velger vi?

Juleverksted med baking og smaking er en viktig juletradisjon i mange hjem, men tradisjonene til bestemor er ikke nødvendigvis helt de samme som hos dagens barn og unge. Litt etter litt er det nemlig nye favoritter som tar større plass på kakebordet, og andre som gradvis forsvinner.

Mens de tradisjonelle 7 slag i stor grad kan baseres på de samme ingrediensene og grunndeiger, er de mer populære julekakene i dag mer ulike. Noen av dem er også basert på festkaker, som gule bomber, en slags mini versjon av suksessterte. Sarah Bernard er en sjokoladekake med nøttebunn som kan bakes både i "bite size" og i langpanne.

Dette er julens 7 slag

Dette er julens 7 slag

Julekaker er viktig. Før i tiden var ikke julen i boks før de syv slagene var bakt, og for mange er det fremdeles slik. Men hvilke kaker er det egentlig? Her får du svaret.

Emblem
Slik holder du julekakene sprø! Pakk inn 2 ss bakepulver i kjøkkenpapir og legg pakken i kakeboksen. Bakepulveret trekker til seg fuktighet, og kakene holder seg sprø lenger.

De mest populære julekakene i 2021

1. Gule bomber

Saftige og litt seige mandelmakroner med gul krem og sjokolade er alt vi kan ønske oss en liten munnfull, ikke rart at denne har seilt opp til å bli en soleklar nr 1. I tillegg har vi fått mandelmel i butikkhyllene, noe som gjør dem enklere å bake.

2. Risboller

Litt klissete, men enkle å lage og en av barnas favoritter. Risboller består av puffet ris dyppet i sjokolade.

3. Sarah Bernard

Sarah Bernard er en sjokoladekake med mandelbunn, sjokoladekrem og sjokoladeglasur. Se også oppskrift i langpanne her.

4. Vepsebol

Vepsebol er marengstopper med hakkede mandler og sjokolade inni. Enkel og god julekake.

Emblem
Hadde vi tatt med julegodt i denne listen, så ville fløtekarameller kommet på 5. plass, og brente mandler på 7. plass. Rocky road er også populært hos mange.

5. Pepperkaker

Pepperkaker må alltid med, og vi elsker dem som pynt i vinduet, som snacks julen igjennom og som pepperkakehus.

6. Brune pinner

Brune pinner er nok dem mest klassiske oppskriften i denne listen. En julekake med mild smak av karamell, toppet med hakkede nøtter og perlesukker. I butikk finner du den i flere variasjoner.

7. Kokosmakroner

Kokosmakroner er også en av barnas favoritter. De er enkle og lage, med få ingredienser, så ta gjerne barna med på bakingen.

Har du allergi?

Mange har allergier og intoleranser, det burde ikke hindre i deg i å bake alle julens julekaker. Her finner du våre beste oppskrifter tilpasset ulike allergier:

Slik baker du allergivennlige julekaker

Slik baker du allergivennlige julekaker

Er du allergisk, intolerant eller får du kanskje besøk av et familiemedlem som har allergier? Dette er våre beste oppskrifter på allergivennlig julebakst for de som ikke tåler gluten, melk og laktose, egg og flere allergener.