Hvert år deler MENY ut Matskattstipendet - Norges største lokalmatpris - slik at du skal finne et enda større utvalg av lokale råvarer av høy kvalitet i din butikk. Siden 2015 har vi hvert år delt ut kr. 500.000 - 600.000,- til lokale produsenter som lager produkter av en helt unik kvalitet.
Målet med stipendet er å gi vinneren muligheten til å utforske nye produkter, øke produksjonen eller realisere innovasjonsprosjekter.
Ask gård fra Buskerud er vinner av Matskattstipendet 2019 og fikk 350 000 kroner for å utvikle Norges første økologiske hverdagssalami. I tillegg fikk Den sorte havre fra Østfold 150 000 kroner for å utvikle nye havregrynprodukter av svarthavre.
Hvasser Asparges fra Vestfold ble årets vinner og mottok et stipend på 500 000,- for å utvikle Norges første hvite asparges. I tillegg fikk Dybvik fra Møre og Romsdal 150 000,- for å gjøre klippfisk mer tilgjengelig og Klokk & Co fra Oslo 100 000,- for å utvikle flere alkoholfrie øltyper.