Frøya laks - Frøya

Frøya laks - Frøya

Fra havet utenfor Frøya finner man laks i ideelle vekstvilkår.

Frøyalaksen oppdrettes i havet utenfor øya Frøya på Trøndelagskysten, hvor grunnlaget for den unike kvaliteten legges. I dette området har Golfstrømmen i årtusener skapt sterke strømmer med stor forskjell på flo og fjære, som sikrer tilførsel av rent sjøvann to ganger i døgnet – sommer som vinter.

Frøya Salmon AS ble startet av Øyvind Kiland, som også var med å starte Salma laks tilbake i 2006. Fire år senere valgte han heller å starte Frøya AS med en av Norges største lakseprodusenter, SalMar – en av verdens tredje største lakseprodusenter.

Dessverre gikk Øyvind Kiland bort så altfor tidlig, og i 2014 ble driften i selskapet tatt over av henholdsvis SalMar og Lofotprodukt. I 2017 fikk selskapet nytt navn – Frøya Salmon AS.

I dag produseres Frøya på SalMars slakteri på Frøya, et av landets største og mest moderne lakseslakterier. Her kan de 400 medarbeiderne slakte mer enn 120 fisk i minuttet.

- Det gir Frøya en unik mulighet til å velge ut de aller beste fiskene, som lever opp til våre strenge kvalitetskriterier, forteller Henrik Andersen i Frøya Salmon AS.

Skaper perfekte lakseloins

Når du skal lage laksesashimi, vil du ikke ha med det slintrede halestykket som man kan oppleve å få – bare det tykke, fine loinestykket som gir perfekte sashimiskiver.

- Akkurat derfor skjærer Frøya bort halestykket, slik at du bare står igjen med den perfekte og ensartede back loinen. Skal du lettsteke laksen eller ønsker en litt fetere lakseloin, velger du mid loin. Frøya midloin har ensartet tykkelse som hjelper deg til det perfekte stekeresultatet, sier Henrik.

Både Frøya backloin og midloin kan spises rett fra pakken, og den unike Frøyasmaken og konsistensen oppnås når man blant annet kjøler ned produktet til 1,5 grader bare to timer etter fisken er tatt opp av sjøen. Dette hjelper til å bevare smak og ferskhet helt hjem til deg! 

- Jeg tror at for den kresne forbruker som verdsetter kvalitet for både seg selv og de rundt seg er Frøya det opplagte valg. Jeg tenker videre at det er viktig med lokale varer og produkter fordi det utnytter verdifulle norske naturgitte fortrinn, som bør komme alle til gode, sier Henrik og legger til:

- Konsumentene vinner på ekstraordinære smaksopplevelser, samtidig som vi holder lys i husene langs norskekysten på en bærekraftig måte, til glede for både dagens og fremtidige generasjoner.

Frøyalaks finner du i alle MENY-butikker, og i vår nettbutikk.