Matskatter fra Trøndelag

Trøndelag leverer matprodukter som har klart å bli egne begreper i norsk matkultur. Verdens kanskje aller beste krabber fanges rundt Hitra, på Røros lager de sprø flatbrød og smaksrik, syrlig rømme og ostene fra området er noe helt for seg selv. Man kommer ikke utenom denne regionen uten å nevne sodd. En så elsket og tradisjonsrik rett at den til og med er blitt gjort doktorgrad på!

Lokalmat fra Trøndelag:

Fantastisk sjømat fra Trøndelagskysten

Utenfor Hitra ligger det største fangstområde for krabbe i Norge, og her er krabben ekstra smakfull. Snadder og Snaskum er Norges eldste og beste blåskjelleverandør, og leverer økologiske blåskjell til hele landet. Frøyalaks oppdrettes i havet utenfor øya Frøya og sørger for den ferskeste fisken i sashimikvalitet

Prøv fersk Frøyalaks til middag eller sashimi

Stolt matregion i Røros

At vesle Røros har seilt opp som et av våre stolteste matregioner, og ikke tilfeldig. Her finner vi Rørosmeieriet, Rørosbaker'n og RørosOst. I år fyller andelslaget Rørosmat 20 år – og har grunn til å feire. Suksessoppskriften er kort og godt samarbeid.

Unik og prisbelønnet ost

Norge har blitt en ostenasjon, og her i Trøndelag finnes det flere ysterier som har ystet fram spennende, tradisjonsrike og prisbelønnede oster i både inn- og utland. 

Den sagnomsuste, trønderske sodden

Man kommer ikke utenom denne regionen uten å nevne sodd. En så elsket og tradisjonsrik rett at den til og med er blitt gjort doktorgrad på! Her finner man selvsagt Inderøy Slakteri som lager Inderøysodd, og på Røra Bakeri kommer det klassiske tilbehøret skjenning.