Julens beste Matskatter fra Møre, Romsdal og Trøndelag

Julens beste Matskatter fra Møre, Romsdal og Trøndelag

Dette fruktbare området er kjent for mye lokalprodusert kvalitetsmat. Her er våre favoritter du bør prøve til jul!

Her fisker og foredler de verdens beste krabbe på Hitra, på Røros lager de sprø flatbrød og smaksrik, syrlig rømme og ostene fra området er noe helt for seg selv. Fra Mørekysten får du også den beste klippfisken.

Nå kan du handle inn Matskattene du ønsker deg til jul, eller gi en gave til noen som blir glad for god mat!  

Klippfisk fra Dybvik

Verdens beste klippfisk produseres hos Dybvik på Sunnmøre. Skinn- og benfri klippfisk i delikate, lyse stykker med mye smak.

Verdens beste klippfisk produseres hos Dybvik på Sunnmøre. Skinn- og benfri klippfisk i delikate, lyse stykker med mye smak. Verdens beste klippfisk produseres hos Dybvik på Sunnmøre. Skinn- og benfri klippfisk i delikate, lyse stykker med mye smak.

Dybvik - klippfisk i særklasse fra Borgundfjorden

Dybvik - klippfisk i særklasse fra Borgundfjorden

I snart 100 år har Dybvik laget klippfisk i verdensklasse. I dag er det tredje generasjon som fører det tradisjonsrike håndverket og kjærligheten til klippfisken videre.

Coppaskinke fra Tind

Coppaskinke fra Tind er speket svinenakke. Marmorert kjøtt, lavt saltinnhold og lang modning gir perfekt mørt og smakfullt resultat.

Tind er spesialister på spekemat av høy kvalitet Tind er spesialister på spekemat av høy kvalitet

Alpeost

Norsk Alpeost er ystet av god, norsk melk fra gårder rundt Romsdalsalpene. Osten er modnet på sør-europeisk vis for optimal smak og aromatisk sødme.

TINE Norsk Alpeost fra Vestlandsfjellene

TINE Norsk Alpeost fra Vestlandsfjellene

TINE Norsk Alpeost, er en vellagret fastost - rett fra det frodige landskapet mellom fjord og fjell i Romsdal. Ystet med kjærlighet, allerede beæret med Spesialitetsmerket for unik smak og belønnet med bronse under World Cheese Awards 2018-19 i Bergen samme år som osten ble lansert.

Rømme fra Røros

Røros Rømme er økologisk og syrnet over lang tid, på samme måte som på setrene rundt Røros i gamle dager.

Kundene må få se produktet de skal kjøpe, mener Heidi Garnvik Kundene må få se produktet de skal kjøpe, mener Heidi Garnvik

Røkt lakseloin fra Garnvik

Vidar Garnvik begynte å røke laks som hobby på Frøya. Røkt lakseloin med pepper og cognac er hans signaturprodukt – en skikkelig delikatesse.

Nå tilbyr Garnviks røkeri ni forskjellige produkter – alle pakket i bit. Alle er tilberedt etter tradisjonell trøndersk metode som gir en fastere og litt tørrere fisk, og Vidars egne smakstilsetninger.

  • Nidelven Blå fra Gangstad Gårdsysteri
    Nidelven er en fyldig blåmuggost med pen marmorering. Den prisvinnende osten ystes på Gangstad Gårdsysteri på Inderøya, og modnes i minst fem måneder.
  • Selbu Blå
    Selbu Blå lages i Selbu i Sør-Trøndelag. En blåmuggost av ypperlig kvalitet, utviklet spesielt for norske ganer.
  • Kraftkar fra Tingvollost
    Kraftkar fra Tingvoll satte Norge på ostekartet da den vant World Cheese Awards. En mild, men unik blåmuggost.

Norske Nidelven Blå er verdens beste ost!

Norske Nidelven Blå er verdens beste ost!

Nidelven Blå fra Gangstad Gårdsysteri danket ut 4500 konkurrenter fra hele verden, og er nå kåret til verdens beste ost. Du får verdensmesteren i MENY-butikkene.

Sjokoladefryd fra Selbu

Det er ikke bare Selbuvotter som skaper glede på julaften. Jentene på Tunet skaper sjokoladefryd i verdensklasse med ekte norsk sjokoladehåndeverk.

De håndlagde konfektbitene og sjokoladeplatene vinner stadig nye priser for sitt lekre utsendende og utsøkte smak. 

Jentene på Tunet - Selbu

Jentene på Tunet - Selbu

Prisvinnende sjokoladefryd

 

 

Sild fra Juvika

Sild hører julen til, og den beste silden lager Hanne Cecilie og Jon Ragnvald hos Juviksild. Da de overtok familiebedriften bestemte de seg for å gjøre den tradisjons silden mer tilgjengelig og tilpasset dagens forbrukere og spisevaner.

De spiseklare filetene egner seg både til middagsretter og til hjemmelaget julesild. Og synes du det er enklere å kjøpe ferdig sild finner du flere tradisjonelle og spennede varianter fra Juviksild i butikken.

Jon Ragnvald og Hanne Cecilie er tredje generasjon i Juviksild Jon Ragnvald og Hanne Cecilie er tredje generasjon i Juviksild

Juviksild - Romsdal

Juviksild - Romsdal

I Juvika – på øya Gossen ytterst på Romsdalskysten, der storhavet begynner, blir utvalgt sild til Juviksild.

Spekemat og sodd fra Inderøy slakteri

Soddet er festmaten som både varmer og metter. Inderøysodd er laget av godt krydret kjøttkraft og inneholder både kjøttboller og kokt storfe- og fårekjøtt i terninger. Kok poteter og gulrot i terninger og server sammen med soddet. Skjenning og ingefærøl smaker godt til.

På festbordet hører også spekematen hjemme. God spekemat er håndverk og smaken utvikles ved modning og røyking. Gjennom nesten hundre år med spekematproduksjon har målet alltid vært å fram de gode smakene i kjøttet sammen med utvalg krydder og urter.

Hos Inderøy slakteri produseres lokalmat for framtida Hos Inderøy slakteri produseres lokalmat for framtida

Håndrensede krabbeskjell fra Hitramat

I havet rundt Hitra har krabbene gode levekår. Hos Hitramat håndrenses krabbene og det gode krabbekjøttet fylles tilbake i skallene. Nyt dem med Rørosmajones.

Verdens beste krabbe

Verdens beste krabbe

I fjor feiret HitraMat 90 år med krabbeproduksjon. Nyt den med god samvittighet, havet bugner av krabbe - og akkurat nå er den på sitt beste!

Granola med urkorn fra Lykkemat

Håndlaget økologisk granola fra Lykkemat er laget av norsk, økologisk spelt og havre, kun søtet med mild, norsk sommerhonning.