Gangstad gårdsysteri - Inderøy Se video

Gangstad gårdsysteri - Inderøy

Liten bedrift med stor annerkjennelse, i Trøndelag

Vi har ingen snarveier.
Bare tålmodighet og flid, tradisjoner og våre egne, rene råvarer

gründer Astrid Aasen

To generasjoner på Gangstad - Ole Morten og Maren, Perry og Astrid To generasjoner på Gangstad - Ole Morten og Maren, Perry og Astrid

Pionerarbeid

Hun etablerte ysteriet sammen med ektemannen Perry Frøysadal allerede i 1998, og var en av pionerene innenfor moderne gårdsysting. I dag produseres det elleve ulike oster og femten iskremvarianter på fersk kumelk, og en ny generasjon har trådt inn i driften med full kraft. Sønnen Ole Morten Gangstad  har tatt over gårdsdriften. Kona Maren Gangstad jobber fulltid i ysteriet, i tillegg tar hun ansvar for det meste av administrasjonen.

I 2023 tas nytt fjøs i bruk, til glede for både kyr og bonde som har fått en bedre hverdag.

Høy kvalitet i alle ledd er et absolutt krav, og både ost og iskrem har mottatt mange priser og medaljer. Høsten 2023 gikk Gangstad Gårdsysteri helt til topps i World Cheese Awards også omtalt som Ost-VM med Nidelven Blå som ble kåret til verdens beste ost.

Norske Nidelven Blå er verdens beste ost!

Norske Nidelven Blå er verdens beste ost!

Nidelven Blå fra Gangstad Gårdsysteri danket ut 4500 konkurrenter fra hele verden, og er nå kåret til verdens beste ost. Du får verdensmesteren i MENY-butikkene.

Kjøp produktene fra Gangstad hos MENY:

Ysting av kvalitetsost krever mye manuelt arbeid Ysting av kvalitetsost krever mye manuelt arbeid

Allergi krevde nytenkning

Da de overtok gården i 1983 drev de både med melk, kjøtt og korn, men Astrid viste seg å være allergisk mot kyr. De måtte tenke nytt og da kom ideen om osteproduksjon.

I 1998 etablerte paret landets første autoriserte gårdsysteri på kumelk, og skapte samtidig flere nye arbeidsplasser. Ti år senere begynte de også å produsere iskrem. I dag er de hele 12 årsverk i ysteriet, i tillegg til de to årverkene i gårdsdriften.

Granstubben er en Rødkittost som skal varmes i stekeovn. Osten er surret med granbark rundt kanten, og dette gir osten en særegen smak ved oppvarming. Granstubben er en Rødkittost som skal varmes i stekeovn. Osten er surret med granbark rundt kanten, og dette gir osten en særegen smak ved oppvarming.

Suksessen til Gangstad Ysteri handler om å ta seg tid. Tid til å stelle godt med kyrne, tid til å yste den beste osten, tid til å la den modne og tid til å lage den beste iskremen.

Og med denne filosofien høstes frukter på Gangstad. Særlig blåmuggostene gjør det bra.

Prisvinnende oster

Ostene fra Gangstad har sanket medaljer i VM mange ganger. I VM 2021 stakk Granstubben av med gull og Nidelven Blå sølvmedalje. 

Nidelven Blå har også fått både gull (2018) og Super Gold (2019) tidligere. Og i 2023 nådde Nidelven Blå helt til topps å ble kåret til verdens beste ost.

Gården har mye historie og drar du hit på besøk, kan du slappe av på tunet og få servert kaffe med sesongens ferske gårdsis, helt fri for tilsetningsstoffer.  

Produkter fra Gangstad Gårdsysteri får du i de fleste MENY-butikker.