Gangstad gårdsysteri - Inderøy Se video

Gangstad gårdsysteri - Inderøy

Liten bedrift med stor annerkjennelse, i Trøndelag

- Vi har ingen snarveier. Bare tålmodighet og flid, tradisjoner og våre egne, rene råvarer, forteller Astrid Aasen.

Hun driver gården og ysteriet sammen med ektemannen Perry Frøysadal. I dag produserer de åtte ulike oster og femten iskremvarianter på fersk kumelk. Nå tester de ut nye typer fastost.

Høy kvalitet i alle ledd er et absolutt krav, og både ost og iskrem har mottatt mange priser og medaljer.

Kjøp produktene fra Gangstad hos MENY:

Da de overtok gården i 1983 drev de både med melk, kjøtt og korn, men Astrid viste seg å være allergisk mot kyr. De måtte tenke nytt og da kom ideen om osteproduksjon.

I 1998 etablerte paret landets første autoriserte gårdsysteri på kumelk, og skapte samtidig flere nye arbeidsplasser. Senere begynte de også å produsere iskrem, blant annet en populær og prisvinnende is med skjenning (flatbrød).

Granstubben er en Rødkittost som skal varmes i stekeovn. Osten er surret med granbark rundt kanten, og dette gir osten en særegen smak ved oppvarming. Granstubben er en Rødkittost som skal varmes i stekeovn. Osten er surret med granbark rundt kanten, og dette gir osten en særegen smak ved oppvarming.

Suksessen til Gangstad Ysteri handler om å ta seg tid. Tid til å stelle godt med kyrne, tid til å yste den beste osten, tid til å la den modne og tid til å lage den beste iskremen.

Og med denne filosofien høstes frukter på Gangstad. Særlig blåmuggostene gjør det bra.

Prisvinnende oster

Ostene fra Gangstad har sanket medaljer i VM mange ganger. I VM 2021 stakk Granstubben av med gull og Nidelven Blå sølvmedalje. 

Nidelven Blå har også fått både gull (2018) og Super Gold (2019) tidligere.

Gården har mye historie og drar du hit på besøk, kan du slappe av på tunet og få servert kaffe med sesongens ferske gårdsis, helt fri for tilsetningsstoffer.  

Produkter fra Gangstad Gårdsysteri får du i de fleste MENY-butikker.