Henrik - ekspert på gode gryter og tradisjonsmat

Henrik - ekspert på gode gryter og tradisjonsmat

Henrik Kolves lidenskap for råvarer startet bak slakterdisken i hjembygda. I dag drar han nytte av lidenskapen i jakten på landets beste Matskatter.

MENY-Lauget består av matarbeidere med et glødende engasjement for sitt fag. Henrik er utdannet kokk og sjømathandler og brenner for sjømat.

Henrik Kolve 

Ferskvaresjef ved MENY Romerikssenteret, fra Fetsund

  • Utdannet kokk og sjømathandler
  • På fritiden er jeg med familien, lager mat og fisker.  

Helt siden barneskolen har jeg vært fast bestemt på å bli kokk. Det startet kanskje med gleden av å bli med moren min på kjøkkenet – og tradisjonsmaten til bestemor. Hun lagde mye pinnekjøtt, sosekjøtt og den slags.

Ved siden av videregående jobbet jeg også hos en slakter i Fetsund. Der fikk jeg øynene opp for gode råvarer, og den interessen har bare vokst mens jeg har fått jobbe med alle de fine råvarene til MENY. 

Jeg liker enkel og ærlig mat, uten noe jåleri som gode gryter og tradisjonsmat. Det mange kaller mormor-mat! 

Hva betyr arbeidet med Matskatter for deg? 

Vi skal få fram de gode produktene som lages rundt omkring i Norge. MENY gir mange små leverandører drahjelpen de trenger til å få vist fram de unike og gode varene sine. Og så er det gøy for oss å få smake på og oppdage spennende varer vi ikke har smakt før.  

Det er også stas når innflyttere fra andre landsdeler oppdager mat fra hjembygden som de har vokst opp med i sin lokale MENY-butikk. 

Hvis du skulle ta med tre Matskatter fra din region til en øde øy? 

Jeg måtte jo ha tatt med ferskosten fra Nýr. Jeg har også fått en forkjærlighet for Den Sorte Havre. som har en Müsli med belgisk sjokolade.

Og selvfølgelig må jeg ha med pølsene til Metervare: ekte håndverk med bra kjøttinnhold og god smak. 

Prøv en av Henriks favoritter:

Har du noen gode kokketips? 

Følg med på når de ulike varene er i sesong, det er ofte da de er best.

På høsten er for eksempel taskekrabben fra Hitra i sesong, som er et knallbra produkt. Du kan få den ferdig renset hvor du kan velge deler av krabben, og vi har hele krabber hvis du skal invitere til krabbelag.