Kim - gleder seg over alt som kan læres

Kim - gleder seg over alt som kan læres

Ferskvaresjef Kim Skåningsrud har lært mye gjennom en lang karriere som kokk, men han er mest glad for alt han har igjen å lære.

MENY-Lauget består av matarbeidere med et glødende engasjement for sitt fag. Kim er utdannet kokk og brenner for å lære.

Kim Skåningsrud

Ferskvaresjef MENY Horten, fra Horten

  • Faglært kokk, har vært sous-chef på Thon Hotel Åsgårdstrand, kjøkkensjef på Håndverkeren restaurant og kokk i storkantina på Universitetet i Sørøst-Norge (USN).
  • På fritiden lager jeg mat, bruker tid med familien og er ihuga fotballfan

Hvor har du lidenskapen fra?

Det begynte med at jeg lagde mat med faren min da jeg var liten, men det er spesielt en person som vekket lidenskapen min for mat.

Etter at jeg hoppet av elektro, jobbet jeg ved Handelsstanden selskapslokaler, for en kokk som heter Glenn Brunvold. Han hadde en matfilosofi som var veldig smittende, og det inspirerte meg veldig.

Jeg stortrives når det alltid er noe nytt å lære og noe nytt å utvikle

Maten fra Vestfold er særegen på grunn av et spesielt klima og jordsmonn. Her har du mye varme, men også en sjøbris som gir dyrket mat fra Vestfold en unik smak.

Hva betyr arbeidet med Matskatter for deg? 

Matskattene er jo det vi dyrker selv her i Norge, og her finnes det utrolig mye bra. Å få være med å få disse varene ut i butikk, slik at folk oppdager dem, er stort. Dette arbeidet gjør norsk matkultur mer bærekraftig.

Hvis du skulle ta med tre Matskatter fra din region til en øde øy? 

Først måtte jeg ha med meg litt Lerstangkylling, og så noen nydelige poteter fra Bjertnæs og Hoel. Til slutt må jeg også ha litt deilig urter fra Skjærgården gartneri.

Prøv en av Kims Matskatt-favoritter:

Har du noen gode kokketips? 

Nyhakkede friske urter og hvitløk er med på å heve smaken på enhver saus eller puré. Ha ikke urtene i for tidlig, men rett før servering, da smaker det best.

Skjærgaarden Gartneri - Åsgårdstrand

Skjærgaarden Gartneri - Åsgårdstrand

Smaksettende, friske grønnsaker og urter fra Skjærgaarden Gartneri i Åsgårdstrand.