Kjøttfri mandag hver uke

Kjøttfri mandag hver uke

Oppdatert 23. september 2022
Meatless Monday er et begrep som går mange år tilbake i tid. Konseptet er enkelt, på mandager skal man droppe kjøtt til middag, enten av helsemessige årsaker eller av hensyn til klima og miljø.

Hva er kjøttfri mandag?

Meatless Monday, eller kjøttfri mandag som det blir på norsk, er en folkebevegelse med et enklelt konsept: på mandager skal man forsøke å avstå fra kjøtt til middag, enten av hensyn til helse, klima og miljø.

Det er ikke et nytt fenomen, men tvert imot en stadig voksende folkebevegelse, som kan spores tilbake til rundt 1. verdenskrig.

Siden har begrepet blitt løftet i ulike kampanjer og anses i dag som et globalt konsept som tas i bruk av helt vanlige forbrukere, samt også på sykehus, arbeidsplasser, restauranter og skoler. 

Alltid kjøttfri mandag i MENYs ukesmeny 

Hver uke foreslår MENY en ukesplan med middagstips som er tilpasset årstiden og sesong. Vi heier på kjøttfri mandag og derfor finner du alltid et vegetarisk middagstips i ukesmenyen på mandager. Ukesmenyene inneholder ofte flere kjøttfrie middagsforslag. 

Vårt middagsforslag til kjøttfri mandag kan være en suppe uten kjøtt, gryterett med kikerter og bønner, eller en mer kjent middag med kjøtterstatning.

Mange skiller mellom kjøtt og fisk, og ser derfor på sjømat som et alternativ på sine kjøttfrie dager.