Tray bake: Enkel middag med alt i en form

Tray bake: Enkel middag med alt i en form

Publisert 11. februar 2022 Oppdatert 14. februar 2022
Du har kanskje fått med deg traybake-trenden? Her skal alt i samme brett/form og settes i ovnen slik at middagen praktisk talt gjør seg selv. Her er våre beste tips og oppskrifter til enkle hverdagsmiddager.

I en hektisk hverdag skal middagen være god, sunn og næringsrik men ikke ta lang tid å tilberede. Så hvordan får man det til å gå opp i tidsklemma? 

Svaret er enkelt; Ha alt i en form og la middagen gjøre seg selv. Da kan du gjøre andre ting, slippe oppvask og bare glede deg til middagen er ferdig.

Bruk det du har! Tray bake er perfekt når du har litt av hvert i kjøleskapet du trenger å få brukt opp.

Kylling med fløtesaus

Kyllinglår passer godt til tray bake. De blir sjelden tørre, og passer mange smaker. Lag en enkel saus ved å blande fløte og urter og hell over kyllingen og grønnsakene. Resten gjør ovnen!

Torsk med hvit saus og tomater

Torsk er også en råvare som passer utmerket til tray bake. Den er riktignok ganske mager, og bør dekkes av saus om den skal stå i ovnen lenge. Hvit fisk blir fort tørt om det overstekes.

Fløte eller creme fraiche er enkle måter å få saus til tray bake på. Vil du ha mer smak? Bland i friske urter, litt finhakket hvitløk, salt og pepper.

Kylling med appelsin og rotgrønnsaker 

Server saftig kylling med rotgrønnsaker, perlepoteter og appelsin. Møre og smakfulle rotgrønnsaker passer perfekt med den friske, saftige og søte appelsinen. Vil du ha mer saus? Bruk MENYs ferdige appelsinsaus for prikken over i-en.

Laks med appelsin og creme fraiche

Laks er perfekt til tray bake, og kan serveres med nesten hva som helst. Prøv denne oppskrifen med creme fraiche, appelsin og grønnkål. 

Rask pastagrateng med tortellini

Kjøttpølser er også et godt valg til tray bake, og veldig populært hos barna. Husk å dekke tortellinien helt med saus i formen, ellers vil den ikke bli ferdig i ovnen. 

Bruk fersk pasta eller tortellini når du lager tray bake, ellers er det ikke sikkert den blir gjennomkokt i tide.

Enkel kyllinggrateng

Rask grateng med kyllingfilet og grønnsaker, toppet med fløte og ost før gratinering. En ovnsrett som nesten lager seg selv! Bruk gjerne rester om du har. 

Ferdig saus og baser du kan helle rett i formen

One pot - alt i en kjele

En annen variant av tray bake, er one pot. Her går alt samme kjele, og det kan putre seg ferdig på egenhånd. Veldig lettvint, og perfekt til enkle gryter med ris, pasta, linser og bønner.

Meksikansk gryte uten kjøtt

Spennende gryte med bønner, søtpotet og mange gode grønnsaker, grønnsakskraft og spisskummin som gir smak av tex-mex.

One pot pasta med chorizo

Smakfull og populær gryte hos både store og små! Bruk grønnsakene du har i kjøleskapet og topp med smaksrik chorizo, parmesan og vårløk. Nam!

Meksikansk one pot med svin

Tex-mex gryterett med svinefilet, bønner og chili. En rask middag med mye smak! Svinefileten kan erstattes med kylling eller storfe.

Vegetarisk one pot pasta

Enkel middag uten kjøtt eller har du rester? Lag denne enkle pastaretten av grønnsakskraft, tomater og løk. Pasta og grønnsaker i en og samme kjele, som lager seg selv og smaker himmelsk! Topp med jalapeno.

Veldig dårlig tid? Vi har middager som kun skal varmes