Smakfulle sauser på 1-2-3

Smakfulle sauser på 1-2-3

Aldri mer dårlig saus! Med våre ferdige sauser blir hvit saus, brun saus, pastasausen, rødvinssausen og tomatsausen perfekt - hver eneste gang.

Saus er en viktig del av enhver middag, enten det er hverdagsmiddag eller helgemiddag, kjøttkaker eller salat.

Vil du ha sausen unna på 1-2-3 og uten å måtte hakke, koke og vispe er det en ting som gjelder: MENYs ferdige sauser.

- Denne serien med sauser er spesielt utviklet av våre egne kokker, og vi har jobbet mye for å få frem de gode hverdagssmakene, forteller Thomas Høe, kokk og medlem av MENY-Lauget, MENYs egne mateksperter.

Vil du få middagen unna i en fei, kan jeg garantere at du får et godt resultat med en av disse.

Finn din favorittsaus

Utvalget av sauser strekker seg fra klassisk hvit saus, til spennende woksauser, som passer både til hverdag og helg.

  • Hvit saus med gressløk er en klassiker i det norske kjøkken, og passer perfekt til alle typer fisk, i stuinger, eller til røkt svinekjøtt.

  • Klassisk brun saus er annen gammel traver i det norske kjøkkenet. Fast følge til kjøttkaker, koteletter, kjøttpudding, karbonader, skinkestek og andre typisk norske retter.

  • Rødvinssaus er laget med sjalottløk og rødvin, akkurat slik du ville gjort det hjemme. Det er en syrlig saus, som passer spesielt godt til storfe, men kan også brukes til svin, kylling, eller søndagssteken. Har du forresten prøvd rødvinsaus til stekt torsk? Det er nydelig!

Har du prøvd disse?

  • Kremet pastasaus med bacon er en jevnet hvit saus med mye smak, som er tilsatt erter og biter av bacon. Finn frem din favorittpasta, kok den al dente, vend inn sausen og middagen er klar!

  • Fyldig tomatsaus med grønnsaker er en smakfull tomatsaus som passer godt til kjøttboller. La kjøttbollene koke i MENY sin fyldige tomatsaus med grønnsaker i noen minutter før servering, og du får en fyldig og god smak.

Prøv våre smakfulle sauser til middagen:

Spennende woksauser

For å gjøre det lettere for deg å lage vellykket wok har vi lansert to skikkelig gode woksauser, proppfulle av smak. Hver pose er beregnet for wok til 2 personer.

  • Hoisin med ingefær er en kraftig saus med god sødme. Ordet «Hoisin» kommer opprinnelig fra det kantonesiske kjøkken og betyr fisk eller sjømat, men sausen smaker perfekt til all wok og nudelretter.

  • Szechuan med sweet chili og sesam er en kraftig saus med et godt sting av chili, og god ettersmak. Sausen smaker godt til all wok og nudelretter.
Dette er smaksrike woksauser! Mengden saus er tilpasset en wokrett for to personer. Wokretten skal ikke «flyte» i saus, sausen skal bare «glaze» alle ingrediensene i woken så den blir saftig og smakfull.

Vellykket resultat – hver gang  

En god saus skal være full av smak og ha god konsistens. I utviklingen av sausene har MENYs kokker hatt fokus på at sausene skal smake som om de er hjemmelaget.

Velger du en av MENYs nye sauser er du altså trygg på at du lykkes med sausen også de gangene du ikke har tid til å lage mat fra bunnen av.

For å gjøre det enklere å spise mer grønnsaker har vi utviklet en fyldig tomatsaus med masse grønnsaker i. Da blir pastamåltidet straks sunt og godt for hele familien, også gir jo grønnsakene mye smak.

- Dette var et ofte brukt triks hjemme hos meg da barna var små og ikke ville spise grønnsaker, tipser Thomas.