MENYs beste krydder og marinader
Å kunne krydre råvarene riktig for å få fram den beste smaken, kan være ganske krevende å få til. Hvilke smaker passer med de ulike råvarene, og hva er egentlig forskjellen på marinade og glaze?
For å gjøre det enkelt, har vi satt sammen og smakt oss frem til rekke gode marinader og kryddermikser som passer utmerket til alt grillmat, tilbehør, kjøtt, fisk og biff til pizza, dipp og pastasaus.
Prøv MENYs egne marinader og krydder
Dette er forskjellen på glaze og marinade
Mange tenker på glaze og marinade er det samme, og mange bruker dem også om hverandre. Så hva er egentlig forskjellen på dem?
Marinade - et godt valg når du har god tid
En klassisk marinade består i hovedsak av syre (som eddik eller sitronsaft), olje og krydder. Den har en mild mørningseffekt, samtidig som den tilfører smak - men krever tid for å få fram all den gode smaken. Derfor bør råvarene ligge i marinade i alt fra et par timer til over natten.
Du kan også pensle marinaden underveis mens råvarene stekes eller grilles.
Glaze - masse smak på kort tid
En glaze er ofte basert på sukker eller honning, som gir en glansfull og karamellisert overflate, en slags "glasur" på kjøttet.
Smaken er gjerne mer konsentrert enn i en klassisk marinade, og en glaze tilføres kjøttet mot slutten av steketiden. Siden den ofte inneholder sukker, er det viktig at dette ikke blir brent.
MENYs egne marinader og glazer
Gjør det enkelt og smakssett maten med våre nøye sammensatte og smaksrike glazer. Hver pose inneholder ca 50 gram.
- MENY Black Garlic glaze
God og rund smak av fermentert hvitløk. Passer til Angus og annet storfekjøtt, kylling, sjømat, grillede grønnsaker og svin. Spesielt god på portobellosopp med kremost og grillede kyllinglår. - MENY Ghost chili glaze
Fruktig med god smak av chili, uten at den blir for sterk. Passer godt kyllingklubber, kyllingvinger, stekte grønnsaker og spareribs. Spesielt godt på burger og kyllingklubber. - MENY Urtesmør glaze
God kremet smak av urter, løk og smør. Perfekt til fisk som laks og steinbit, men også særdeles god på grillet maiskolbe. - MENY Rosmarin & hvitløk glaze
God smak av rosmarin og hvitløk - en god allrounder som passer til det meste. Prøv den til kjøtt, fisk, svin og kylling. En favoritt på svinenakke, storfe entrecôte og lammelår i skiver. - MENY Persille & ramsløk glaze
Smak av persille, ramsløk og tomat med mild smak av pepper og hvitløk. God urtemarinade som passer veldig godt til fisk, svin, som urtesmør eller på poteter. - MENY Hvitløk & timian glaze
God smak av hvitløk og timian, samt hvitløkspepper og paprika. Perfekt til svinekjøtt, men også meget godt egnet til lam og storfe. Prøv den på ovnsbakte småpoteter på grillen.
Prøv våre beste BBQ-glazer
- MENY Sticky Korean BBQ-glaze
En sticky BBQ-saus med litt sting. Perfekt til grillmat, svin og kylling. Prøv den som topping på spareribs, grillribbe, kyllingvinger og kyllingklubber. Aller best når den brukes som glazing på slutten av tilberedingen. - MENY Hickory BBQ-glaze
En søt BBQ-glaze som er tilsatt kjøttbuljong. Den er akkurat passe søt, og med riktig mengde røyk passer den til det meste av grillmat. God som saus, perfekt som glaze! - MENY BBQ-glaze
En allround BBQ-saus med søt, røkt smak og tomat. Passer til alt av grillmat, og er spesielt god på spareribs, grillribbe, kyllingvinger og kyllinglår. Aller best når den brukes som glazing på slutten av tilberedingen.
MENYs egne krydderblandinger
Krydder er uunnværlig i enhver rett. Enten du holder fast ved salt og pepper eller liker å eksprimentere med smaker, må maten få litt hjelp av krydder for å nå sitt fulle smakspotensiale.
Våre egne kokker og mateksperter i MENY-Lauget har smakt seg fram til fire knallgode krydderblandinger som enkelt gir måltidet ditt det lille ekstra.
- MENYs biffkrydder
Når man steker en skikkelig god biff, har man ofte en smørklatt, en kvast rosmarin, pepper og litt hvitløk i pannen - og her får du alle disse gode smakene fra krydderet! I tillegg vil en blanding av havsalt og røkt havsalt gir et hint av grill. Det eneste du trenger, er en god biff og smør. - MENYs pizzakydder
En herlig blanding av kvalitetsoregano, fenikkel og smaksrike urter som egner seg godt som et dryss på pizzaen etter steking. Krydderet passer også perfekt i pastasaus, i fisk- eller skalldyrretter, på småpoteter og grilltomat.
Lag digg dressing og dipp med jalapeño kryddermix
Fysen på noe godt med mye smak? Om du er klar for å bytte ut holiday-dippen med, bør du teste ut vår kryddermiks med jalapeño!
Perfekt til taco, fajitas og wraps - og spesielt god på tortillas fylt med MENYs Angussnadder!
Denne dippen passer også til mye annet godt. Perfekt dipp til potetgull, nachos og grønnsaker, digg dressing i salater, tilbehør til skalldyr, toppet på loaded fries og løkringer, eller som saus på en smakfull pastramisandwich.