MENYs egne baser og sauser

MENYs egne baser og sauser

I serien "Ukens middag" finner du ikke bare ferdige supper, curryer, lasagne og pizza, her finner du også våre knallgode woksauser, poteter, pastasalat og baser til middag.

Våre beste woksauser

Wok er kjempegodt, det er gjerne en sunnere middag og den kan varieres i det uendelige. En skikkelig god woksaus krever en god del ingredienser, derfor er det ofte vanskelig å lage det hjemme. Vi i MENY har utviklet noen knallgode woksauser for deg, tilpasset en wokrett for to personer.

Slik bruker du woksausene

Woksausene kommer ferdig i en praktisk pose, som du enkelt heller over woken 1-2 minutter før den er ferdig. Husk at woksausen kun skal "glaze" woken, retten skal ikke flyte i saus. De gode woksausene kan også brukes som dressing i en lun salat med grillede grønnsaker, eller som glaze på laksefilet eller biff.

Hoisin

Woksausen hoisin er en tyktflytende mørk saus som er rik på gode smaker og søt, og som passer godt til kjøttretter, and, fisk, skalldyr eller grønnsaker. Den kan også brukes som dipp eller som en ”glaze”, for eksempel når du ovnssteker kylling eller laks.

Szechuan

Woksausen szechuan er en saus med sweet chili og sesam, og gir wokretten en sikkelig piff. Med chili og sesam er dette en saus som passer spesielt godt til kyllingretter, men den er også perfekt til biff eller fisk!

Sauser

I vår egen serie har vi også flere gode sauser, som tilbehør til kjøtt, fisk eller vegetar. Du finner blant annet en fyldig ølsaus laget med bayerøl, løk, tomat og god kraft. Du finnes også våre kremede appelinsaus som er spesielt god til kylling og kalkun. Tomatsausen vår har ekstra mye, finhakkede grønnsaker og er populær både til pasta, som pizzasaus og som base til tomatbaserte gryter. 

Baser

Når du vil lage en skikkelig god middag uten alt for mye innsats, er våre baser svaret.

Red curry

Vår spicy red curry har kremet kokossaus og smak av thaibasilikum, ingefær og limeblader. Tilsett gjerne strimlet kylling, svin eller kikerter, og server med kokt ris. Basen inneholder kyllingkraft som gir god smak, men er derfor ikke vegetar. En favoritt hos mange. 

Butter chicken

Når du vil ha en mildere, asiatisk rett kan du prøve vår milde og populære butter chicken. Denne likes ofte også av barna, sammen med kokt ris og naan brød.  Tilsett strimlet kylling eller kikerter for vegetar.

Stroganoff

Vi har også klassikeren stroganoff, når du er ute etter en mer tradisjonell gryte. Tilsett strimlet biff, pølsebiter, kjøttdeig eller sopp. Basen inneholder oksekraft og er ikke vegetar.

Poteter

Vi har også gjort klart potetene for deg, for å komplettere din middag. Prøv våre ovnsbakte, saltkokte, fløtepoteter eller stapper med eller uten søtpotet. Vi har også gulrotpuré.

Emblem
Visste du at vi også har veganske fløtepoteter og potetmos? For deg som spiser vegansk, eller har melkeallergi.

Rask middag med MENYs ferdigretter

Rask middag med MENYs ferdigretter

Prøv vår populære serie mer ferdige middager utviklet av MENY-Lauget! Velg mellom spennende smaker fra hele verden, basert på gode råvarer og godt håndverk. Alt du trenger å gjøre, er å varme opp maten.