Vegetarnyheter våren 2021

Vegetarnyheter våren 2021

Publisert 3. mars 2021
Er du en av stadig flere som ønsker å redusere kjøttforbruket ditt? Eller har du kanskje fått sansen for plantebaserte meieri-alternativer? Da kan du glede deg over at det nå kommer mange nyheter inn i butikkhyllene!

Ingen varekategori har like stor vekst i MENY som vegetar- veganprodukter. Økningen var på nær 40 prosent i 2020, og henger sammen med at stadig flere ønsker å kutte i kjøttforbruket, samtidig som utvalget er blitt betydelig større og kvaliteten høyere.

Emblem
Nå er det over 500 nyheter ute i butikkene! Finn nyhetene i din lokale butikk og se etter dette merket i butikkhyllene.

I slutten av februar fylles MENY opp av en rekke grønne nyheter

Inn kommer hermetisk jackfruit, en frukt som er en fin erstatning til kjøtt - både fordi den er mild på smak og har en konsistens som ligner på kylling og pulled pork.

I frysedisken blir ertebasert veggie balls (Naturli’) å finne, samt i mange butikker også italiensk vegetarburgere basert på grønnsaker (Liv Laga/Hoff) og ertebaserte crunchy nuggets (Naturli’). Fra Findus kommer dessuten frossen blomkålris, merket med «Veggie Sides».  

Dette var matnyhetene hos MENY - våren 2021

Dette var matnyhetene hos MENY - våren 2021

Vårens nyheter er på vei til butikk! Av matnyheter hos oss kan du glede deg til spennende sauser, middager som bare skal varmes, magiske iskrem-nyheter og gourmet-nyheter som garantert blir nye favoritter.

Plantego kommer med en ny påleggsvariant: tomtat- og kikertersalat, samt to nye tilbehørssalater: meksikansk linse- og bønnesalat og asiatisk quinoasalat, mens enkelte butikker får wienerkorv fra VegMe, Bacon Veggie (Tulip) og Green Dogs vegetarpølser (Naturli’).

Toro kommer med tre poser merket Helt vegetar: Chili sin carne vegetar, grønnsakslasagna og grønnsaksbolognese, mens Santa Maria lanserer spice paste for veggie taco.

 

Det er stor interesse for vegetar- og veganske produkter, og nå blir det lansert enda flere. Det er stor interesse for vegetar- og veganske produkter, og nå blir det lansert enda flere.


For slikkmunner kommer den veganske iskremen Ben & Jerry Cookies on Cookie Dough, samt vegansk Sura mini jordgubbar fra Candy People.

Gurter, havredrikk og rømme

 

Plantebaserte meieri-alternativer er også blitt populære, med en vekst i 2020 på over 40 prosent. Her er det særlig drikke som går til himmels, men også såkalte gurter, som er samlebetegnelsen for plantebaserte alternativer til yoghurt.

Populariteten kan ikke bare tilskrives økt veganfokus, men også økt oppmerksomhet rundt intoleranse, magehelse og livsstil.

Av drikkevarianter i liter-kartong kommer en usøtet havredrikk (Alpro), en havredrikk med appelsin og mango (Oatly), ertedrikk med sjokolade (Sproud) og Mylk Blåbær og Mylk Barista (Berit Nordstrand). 

Smak en av disse nyhetene:

Alt om plantebasert drikke

Alt om plantebasert drikke

Du har sikkert hørt om mandelmelk, soyamelk, kokosmelk, rismelk og havremelk, men hva er det egentlig og hvordan kan man bruke plantebasert drikke i matlagingen? Her er alt du trenger å vite om plantedrikk!

Av nye gurter kommer en med smak av Bringebær & lime (Planti) og to kokosgurter fra Alpro, en naturell og en med ananassmak.

I segmentet matlagingsprodukter kommer et alternativ til rømme (Planti). I tillegg får enkelte MENY-butikker inn margarin (Go’Vegan), vegansk aoili, bearnaisesaus og sriracha-mayo (Naturli’).

Mest populært

Blant ferske vegetarprodukter er vårruller, grønnsakslasagna, alternativ til gulost, Chorizo, Vegodeig og Black bean burger mest populære. I frysedisken går det mest i Oumph pizza og Oumph burger, falaffel og kjøttdeigerstatning.

Ellers øker salget av både vegansk is, og klassikeren tofu betydelig. I 2020 fikk vi for første gang inn norskprodusert Tofu, Miss Gin Garden, og den er alt blitt en «hit» blant de ivrigste vegetarianerne.

Hva er tofu og hvordan bruker man det?

Hva er tofu og hvordan bruker man det?

Tofu blir mer og mer populært, men mange lurer fortsatt på hva det er, hva det smaker og hvordan man bruker det.