God grillmat i påsken
Enten du foretrekker den klassiske turpølsa eller er en grillmester som leter etter en god grunn til å sparke i gang årets grillsesong, har vi alt du trenger til årets første grillmåltid.
Hamburger i solveggen
Er du grillsjefen på verandaen, slår en saftig hamburger aldri feil. Du kan kjøpe ferdige hamburgere, men hvorfor ikke diske opp med en hjemmelaget burger?
Har du lyst til å imponere med hjemmelaget hamburger, kan du prøve denne oppskriften.
Dette trenger du:
- 600g kjøttdeig
- Salt og pepper
- evt noen finhakkede, friske urter
Slik gjør du:
- Bland alle ingrediensene forsiktig sammen (ikke rør for mye, da blir de tørre).
- Smak til med salt og pepper og legg til det du måtte ønske som for eksempel chili, cheddar eller bacon.
- Del blandingen i fire og klapp burgerne flate. La de være rundt 1,5 cm høye.
- Legg på grillen og voilà - deilig hjemmelaget burger.
Prøv MENYs Angusburger:
Lammelår på grillen
Påskelam på grillen i år? Det fikser du! Her er det best med en grill som kan holde på temperaturen over lang tid.
Du kan også steke lammelåret i ovnen og legge den på grillen når det gjenstår ca 20 minutter. Bruk steketermometer mot slutten for å sikre at lammelåret blir skikkelig saftig.
Slik griller du lammelår:
- Pensle lammelåret med rapsolje og krydre med salt og pepper. Du kan også bruke en glaze som pensles på mot slutten av grilltiden.
- Grill lammelåret på direkte varme til det er gyllent rundt hele.
- Flytt det over på indirekte varme og la det ligge til det har riktig kjernetemperatur.
- La lammelåret hvile i 20 minutter før det skjæres i skiver og serveres. Da kan det være fint å dekke det til med et kjøkkenhåndkle.
Når steketermometeret viser 65 °C er kjøttet medium, og på 70 °C er det medium pluss. Lammelåret er gjennomstekt på 75 °C.
Grillmat på tur
Med skinnende sol, nypreparerte skiløyper og rykende varm kakao er det bare grillmaten som mangler for den perfekte påskestemning.
For deg som vil ut på tur er det ingenting som passer bedre enn deilige grillpølser. Hva er vel bedre enn å samles rundt bålet i påskesola? Ta med litt ekstra topping til pølsene i tursekken! Det blir garantert en suksess når det er på tide med en matpause.
Hos MENY kan du velge mellom mange forskjellige varianter som faller i smak hos både store og små. Jacobs utvalgte har flere spennende smaker, blant annet spicy ostepølse, lammepølse, salsiccia og chorizo.
Har du husket å kjøpe pølser?
Prøv pølse i pinnebrød
Snurr gjerne litt pinnebrød rundt pølsene for en ny vri på pinnebrødet. Hjemmelaget pinnebrød er perfekt å ta med på tur og grille på bål!
Ostesmørbrød på grillen
Ostesmørbrød er også veldig godt på grillen, og kan enkelt lages før dere går ut på tur!
Slik gjør du:
- Legg skinke og ost på en brødskive og legg en ny brødskive på toppen.
- Smør litt smør på utsiden av brødet, ta litt grillkrydder på hver side.
- Pakk smørbrødene inn i aluminiumsfolie.
- Varm de på glørne i bålet i to-tre minutter på hver side.
Fisk på grillen
Ønsker du et magrere alternativ til grillmaten er grillet fisk den perfekte løsningen. Grillet laks smaker utrolig godt og er veldig lett å tilberede.
Slik gjør du:
- Krydre laksen og legg den på det varmeste området på grillen, med skinnsiden ned.
- Når varmen stiger fra laksen og den blir lyserosa er den ferdig.
Trenger du inspirasjon? Prøv disse oppskriftene:
Alt fra asparges, maiskolber, grillede grønnsaker eller en deilig mango- og avokadosalat smaker godt som tilbehør til laks.
Kjøp fersk laks på nett og få den levert hjem:
Godt tilbehør til grillmaten
Middagen er aldri komplett uten tilbehør - det gjelder også når du griller. Enten du skal grille pølser, hamburger, fisk eller noe helt annet; det gode tilbehøret bør alltid inkluderes.
Prøv en av disse oppskriftene på hjemmelaget tilbehør:
Er du glad i mye smak anbefales ulike typer krydddersmør og dressinger for det lille ekstra. Aioli er en fin allrounder som passer det meste av grillmat. Den er også god som dip!
Til hamburger og pølse kan du også prøve Jacobs Utvalgte chilimajones, en sterkere sennep eller guacamole og toppe det hele med friske grønnsaker.