8 gode tips for tørt hår

8 gode tips for tørt hår

Finnes det håp for tørt og livløst hår? Ja visst! Vi har samlet 8 fakta og noen ekstra tips for å gjøre matt og brusete hår velpleiet og sunt igjen.

Har du tørt hår fra naturens side eller har du kanskje utsatt håret for mekanisk eller kjemisk slitasje? Uansett er det fullt mulig å tilføre håret rikelig med pleie for å gjenopprette fuktighetsbalansen igjen. Her er våre beste tips!

1. Vær forsiktig med håret

Slitt og skadet hår kan lettere brekke. Det er derfor viktig å behandle håret forsiktig for å hindre at det skades.

Ikke bruk makt når du skal børste, bruk fingertuppene når du masserer inn sjampo og klem forsiktig ut vannet med et håndkle etter hårvask.

Er håret flokete? Gre gjennom med fingrene eller en børste før du går i dusjen. Start ytterst i hårlengden og jobb deg innover.

2. Ikke dusj i for varmt vann

En varm dusj er deilig – men kan også være veldig uttørkende for hår og hodebunn. Varmen gjør at skjellaget i hårstråene åpner seg, noe som etterlater håret tørt og brusete.

Bruk alltid balsam i lengdene etter hårvask for å lukke skjellaget. Avslutt dusjen med kjølig vann – det gjør godt for både hår og hodebunn.

Alt du trenger å vite om hårvask

Alt du trenger å vite om hårvask

Kan man gjøre hårvask på feil måte? Ja, faktisk! Selv om du har vasket håret hele livet, kan det hende noen små justeringer på teknikk eller produktvalg kan gjøre at håret ditt får nytt liv. Her er våre beste tips!

3. Velg fuktighetsgivende produkter

Velg sjampo og balsam for tørt hår, som Define Moroccan Argan Oil Shampoo og balsam. Disse inneholder 100 prosent ren arganolje som bidrar til å gjenopprette fuktighetsbalansen i håret.

De fuktighetsgivende og pleiende egenskapene gir tørt og brusete hår et mykt og glansfullt resultat. Masser sjampoen forsiktig i hodebunnen og unngå for mye mekanisk slitasje og “skrubbing” på de tørre hårlengdene

Bruk riktige produkter for ditt hår. Fuktighetsgivende sjampo og balsam kan være det håret ditt trenger for å få litt liv igjen. Bruk riktige produkter for ditt hår. Fuktighetsgivende sjampo og balsam kan være det håret ditt trenger for å få litt liv igjen.

4. Ikke vask håret for ofte

Når du vasker håret, fjerner du oljene fra hodebunnen som skal beskytte håret. Hodebunnen vil reagere med å produsere mer olje for å kompensere.

Resultatet er fett hår kort tid etter hårvask, og tørt hår strippet for de naturlige oljene. Prøv derfor å la det gå litt lengre tid mellom hver hårvask.

Savner du den nyvaskede følelsen? Prøv tørrsjampo mellom hårvaskene!

5. Stuss håret

Sparer du til langt hår, er det kanskje ikke så fristende å ta en tur til frisøren og klippe seg. Likevel er det viktig å jevnlig klippe av slitte hårtupper for å få et sunt hår som ser og føles friskt og vakkert ut.

6. Varmeverktøy gir tørt hår

Prøv å begrense bruken av hårføner, krølltang og rettetang til spesielle anledninger. La håret lufttørke – og bruk tiden til å bli venn med hårets naturlige tekstur.

Klarer du ikke la hårføneren ligge? La håret tørke naturlig så lenge som mulig før du føner det på en lav temperaturinnstilling. Det sparer håret for unødvendig slitasje og resultatet av fønen blir like fin!

7. Beskytt håret

På sommeren kan UV-stråler fra solen gjøre stor skade på håret, akkurat som på huden.

  • For å beskytte mot den skadelige strålingen kan du bruke solhatt eller caps – eller prøve å unngå solen midt på dagen.
  • Skal du bade, kan du gjerne bruke badehette.
  • Du kan også ta balsam eller hårkur i håret og sette det opp i en topp før en svømmetur, så har du bra beskyttelse.
  • Blir håret vått, skyll det med ferskvann og ta i ny balsam eller hårkur. Husk å vaske håret så raskt som mulig etter bading i klor- eller saltvann.

På vinteren beskytter du håret fra den kalde, tørre lufta med lue og skjerf i naturmaterialer som ull.

Slik kan du enkelt style håret

Slik kan du enkelt style håret

Syns du det er vanskelig å finne riktig produkt til hårstyling? Da er du ikke alene. I denne guiden viser vi deg hvilke produkter du bør gå for – og hvordan du kan bruke dem.

8. Ikke glem hårkur

Trenger man egentlig å bruke hårkur? Ja! Og du som har tørt hår kan gjerne bruke det to ganger i uka for ekstra intens pleie.

Hårkur skal påføres og skylles ut før du tar i balsam. Balsamen vil lukke skjellaget slik at håret bedre holder på fuktigheten du har påført med hårkur.

Har du ekstra god tid? Påfør hårkuren etter hårvask i håndkletørt hår, og la den virke noen timer før du skyller den ut og avslutter med balsam.