Slik gjør du helgefavorittene kjøttfrie

Slik gjør du helgefavorittene kjøttfrie

Det er ikke bare mandagen som kan fungere som ukens kjøttfrie dag. Her gir vi deg fire middagstips til smakfulle vegerarretter som passer perfekt til helgen.

Endelig helg og endelig tid for en litt bedre middag. Med enkle grep kan helgemiddagen gjøres kjøttfri uten at det går på bekostning av smak! Hva med chili sin carne med vegetardeig? Eller en saftig kjøttfri burger?

Her har vi samlet fire helgeoppskrifter til deg som er vegetarianer, som trenger inspirasjon til en kjøttfri middag eller som bare ønsker å spise litt grønnere. 

VegMe - fersk vegetar med fantastisk smak

VegMe - fersk vegetar med fantastisk smak

VegMe er velsmakende mat uansett hvor mye eller lite du er opptatt av det vegetariske. Vi i MENY er stolte av å ha det største utvalget av denne plantebaserte produktserien i Norge.

Kjøttfri taco – vegetartaco

Taco uten kjøttdeig er alt annet enn kjedelig. Bytt ut tacokjøttet med de kjøttfrie alternativene vegetardeig eller andre spennende varianter fra VegMe eller Oumph!, og lag et deilig meksikansk måltid.

Kjøttet kan også enkelt byttes ut med bønner, linser og kikerter som enkelt tar til seg smak og kan krydres etter alle kunstens regler. Prøv noen av våre kjøttfrie tacofavoritter: 

Prøv disse i vegetartacoen:

Prøv også vegansk «pulled pork»-sandwich! Server pulled vegetar mellom to skiver brød sammen med hjemmelaget vegansk coleslaw, rødløk og sprø salat. Prøv også vegansk «pulled pork»-sandwich! Server pulled vegetar mellom to skiver brød sammen med hjemmelaget vegansk coleslaw, rødløk og sprø salat.

Kjøttfri hamburger

Det finnes flere kjøttfrie burgere som er rike på smak og kan tilberedes helt som vanlige hamburgere. Black bean burger, rødbetburger og flere ulike varianter av den vanlige burgeren - helt uten kjøtt. Prøv selv!

I tillegg kan du lage en enkel, rask og veldig god kjøttfri hamburger med Pulled Oumph!, syltet rødløk og guacamole. Deilig smak av grill og sommer!

 

Viltgryte uten kjøtt

Viltgryte hører høsten til. Er du vegetarianer, eller ønsker å kutte ned på kjøttinntaket, er denne versjonen av den klassiske gryten perfekt.

Her er viltkjøtt erstattet med pulled VegMe, som sammen med einebær, kraft, fløte, sennep og sopp gir en deilig og god smak. Server med kokt ris, rørte tyttebær og noen kvaster timian.

Norsk tradisjonsmat uten kjøtt

Norsk tradisjonsmat uten kjøtt

Vegetar høst er langt i fra kjedelig! Her er en rekke smakfulle tips for deg som ønsker å lage kjøttfri tradisjonsmat uten at det går på bekostning av kosen.

VegMe kan brukes på samme måte som kjøtt, og kan både stekes, grilles og kokes.

Kjøttfri bourguignon

Bourguignon er en kraftig vinkokt gryterett som stammer fra regionen Bourgogne i Frankrike. I denne kjøttfrie varianten er storfekjøttet erstattet med VegMe bites. Resultatet er en fyldig og god høstgryte, som vil falle i smak selv hos en kjøttelsker.