Slik gjør du helgefavorittene kjøttfrie

Slik gjør du helgefavorittene kjøttfrie

Det er ikke bare mandagen som kan fungere som ukens kjøttfrie dag. Her gir vi deg fire middagstips til smakfulle vegerarretter som passer perfekt til helgen.

Endelig helg og endelig tid for en litt bedre middag. Med enkle grep kan helgemiddagen gjøres kjøttfri uten at det går på bekostning av smak! Hva med chili sin carne med vegetardeig? Eller en saftig kjøttfri burger?

Her har vi samlet fire helgeoppskrifter til deg som er vegetarianer, som trenger inspirasjon til en kjøttfri middag eller som bare ønsker å spise litt grønnere. 

Kjøttfri taco – vegetartaco

Taco uten kjøttdeig er alt annet enn kjedelig. Bytt ut tacokjøttet med de kjøttfrie alternativene vegetardeig eller andre spennende varianter fra VegMe eller Oumph!, og lag et deilig meksikansk måltid.

Kjøttet kan også enkelt byttes ut med bønner, linser og kikerter som enkelt tar til seg smak og kan krydres etter alle kunstens regler. Prøv noen av våre kjøttfrie tacofavoritter: 

Kjøttfri hamburger

Det finnes flere kjøttfrie burgere som er rike på smak og kan tilberedes helt som vanlige hamburgere. Black bean burger, rødbetburger og flere ulike varianter av den vanlige burgeren - helt uten kjøtt. Prøv selv!

I tillegg kan du lage en enkel, rask og veldig god kjøttfri hamburger med Pulled Oumph!, syltet rødløk og guacamole. 

Viltgryte uten kjøtt

Viltgryte hører høsten til. Er du vegetarianer, eller ønsker å kutte ned på kjøttinntaket, er denne versjonen av den klassiske gryten perfekt.

Her er viltkjøtt erstattet med pulled VegMe, som sammen med einebær, kraft, fløte, sennep og sopp gir en deilig og god smak. Server med kokt ris, rørte tyttebær og noen kvaster timian.

Norsk tradisjonsmat uten kjøtt

Norsk tradisjonsmat uten kjøtt

På høsten elsker vi rotgrønnsaker, sopp og epler i sesong. Høsten er også kjent for gryter og søndagsmiddager med høst og lam. I denne artikkelen ønsker vi å inspirere deg som vil ha høstmat uten kjøtt, og har samlet våre beste tips og oppskrifter.

VegMe kan brukes på samme måte som kjøtt, og kan både stekes, grilles og kokes.

Kjøttfri bourguignon

Bourguignon er en kraftig vinkokt gryterett som stammer fra regionen Bourgogne i Frankrike. I denne kjøttfrie varianten er storfekjøttet erstattet med VegMe bites. Resultatet er en fyldig og god høstgryte, som vil falle i smak selv hos en kjøttelsker.