Vegetartapas

Vegetartapas

Skal du ha gjester på tapas, eller lage et fristende koldtbord fullt av spennende småretter? i denne artikkelen har vi samlet våre beste tips og oppskrifter på tapas uten kjøtt.

Naturlig kjøttfritt

Det finnes mange gode tapasretter, og småretter, som er naturlig kjøttfrie, som bruschetta med tomat, potetomelett, asparges og fylt portobello. I tillegg finnes det gode kjøtterstatninger der hvor det er kjøtt i den opprinnelige oppskriften, vi har noen gode tips der og. 

Bruschetta

Lune, sprø skiver av baguett toppet med olje, hvitløk og hakkede tomater er kjempegodt som forrett eller tapas. Du kan også variere ved å tilsette avokado eller spekeskinke, eller bytte ut tomatene med chevre som får bli med i ovnen og senere toppes med honning.

Halloumi

Halloumi er en fast ost som tåler varme godt, og som også gjerne kan grilles eller paneres. Server den i grønn salat eller som her, med chilisaus.

Spansk potetomelett

I Spania er vi vant til å få tykke, gode omeletter med hakket løk og mør potet. Det tar litt tid, men er veldig godt og krever få ingredienser. I oppskriften under har vi jukset litt ved å bruke ferdig kokte poteter, gjerne rester fra i går. Da går det raskere.

Portobello

Portobello er den soppen som smaker mest som kjøtt, og er en yndet kjøtterstatning. Bruk den for å lage vegetardeig, som erstatning for kjøtt i en burger, pasta eller fyll dem med god kremost og grill dem som i oppskriften under. 

Asparges

Asparges er kjempegodt som tilbehør eller som en egen liten rett. Er du heldig og finner hvit asparges i sesong, er denne regnet som en delikatesse.

Sliders

Sliders, eller miniburgere, kan lages kjøttfrie ved å bruke kjøtterstatning, grillet portobello eller grillet halloumi. Topp så med grønnsaker og en god saus, samt ferske burgerbrød.

Sommerruller

Sommerruller er sosial mat som man gjerne kan lage ved bordet, litt som taco. Du kan også lage dem på forhånd og servere som tapas. Sett frem ulike sauser som hoisin, satay og sweet chili, så kan gjestene velge selv.

Aubergine

Et godt tilbehør eller topping er en smakfull muhammara - en kremet auberginesaus som kan brukes som dipp, saus eller godt tilbehør. Ha den på pitabrød, små pizzabunner eller annet godt brød. 

Se flere oppskrifter og tips til tapasbordet her