Hjemmelaget marsipan

Hjemmelaget marsipan

Ingredienser

500 g mandler
500 g melis
2 stk eggehviter , fra store egg

Pynt

sjokolade
1 fløte
1 kakepynt

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Marsipan er en sikker vinner til påske, og på marsipanverksted er det bare fantasien som setter grenser.

  1. Kok opp vann i en kjele og legg mandlene oppi. Når du ser at det brune skallet begynner å løsne kan du ta dem opp fra vannet. Klem mandlene ut av skallet med fingrene.
  2. Tørk mandlene godt – gjerne på lav varme i ovnen ca. 1 time, eller litt lengre på kjøkkenbenken. De kan godt ligge over natten om det er enklere for deg.
  3. Mal mandlene én eller to ganger i kvern eller hurtigmikser.
  4. Tilsett melis og eggehvite og kna sammen til en fast deig. Hvis marsipanen virker tørr, tilsett mer eggehvite. Hvis du ønsker smak på marsipanen, kan du tilsette sitron, konjakk eller sherry. Pakk marsipanen i plast og la den hvile i minst et par timer.
  5. Form marsipanen til små egg og legg dem på bakepapir.
    Form marsipanen til små egg og legg dem på bakepapir.
  6. Smelt sjokolade på lav varme og tilsett litt fløte. Ta en skje med sjokolade og la dryppe over marsipanen for å lage et mønster.
    Smelt sjokolade på lav varme og tilsett litt fløte. Ta en skje med sjokolade og la dryppe over marsipanen for å lage et mønster.
  7. Eller dypp marsipaneggene i sjokoladen og dryss kakespynt over noen av eggene. La tørke.
    Eller dypp marsipaneggene i sjokoladen og dryss kakespynt over noen av eggene. La tørke.

Tips

Hvis du vil ha ulike farger på marsipaneggene kan du bruke konditorfarge.

Relaterte oppskrifter