Oppskriften på en god påskefrokost

Se video med oppskrift på Granolabrød ovenfor.

Speilegg på godt brød er en slager når påskefrokosten skal serveres. Når man har litt ekstra tid i ferien, er et hjemmelaget brød til frokost deilig luksus. Prøv et varmt, smakfullt nøttebrød eller granolabrød!

Hvis du ønsker en enklere oppskrift er eltefrie rundtstykker et godt tips!

En omelett kan fylles med det du liker best, enten det er ost og skinke, tomater, purre, sopp eller annet. Perfekt kos og næring før skituren!

Tips! Kutt rester av grønnsaker og kjøtt fra gårsdagens middag i små biter, og ha i omeletten. Da får du ryddet plass i kjøleskapet!

Kokt egg eller eggerøre med røkelaks er gode alternativ.

Sett farge på eggene! Gøy for både barn og voksne. Tilsett fargekilder i kokevannet og server ekte påskeegg.

Løkskall eller gurkemeie = gul farge

Rødkål = lyseblå farge

Rødbet = rød farge

Tips! Hva med å skrive navnene til de rundt bordet på påskeeggene? Et fint bordkort! En annen gode idé er å skrive hyggelige hilsener på eggene. 

En morsom ide kan være å blåse og male eggene før du bruker innholdet til din omelett. Skallet kan du bruke som vaser for urter og vårblomster. 

 

Prøv arme riddere hvis du vil imponere hyttegjestene. Legg brødskivene i eggeblandingen dagen før, så er det bare å steke opp til frokosten! Jo lenger brødskivene får trekke, desto saftigere blir de.

Til brød og egg er salt spekemat et nydelig tilbehør. Chorizo og oliven setter prikken over i-en.

Gjør det koselig! Ta alt pålegget ut av emballasjen og dander på små tallerkener på kjøkkenbordet.

Grove vafler er supert til påskefrokosten – både sunne og knallgode. Lag noen ekstra til matpakken med røkelaks og fenalår.

Varm sjokolade med krem  er en favoritt hos liten og stor.

Kokkens tips: For de voksne kan det være spennende å prøve nye smaker; ha litt finhakket chili eller muskatnøtt i kakaoen!

Appelsin er en viktig ingrediens i påsken – vær gjerne litt kreativ!

Kokkens tips: Skrell appelsinen og del den i skiver. Dander med et dryss kanel, vaniljekesam og hakkede nøtter. En fin avslutning på frokosten!

Skrell og skjær appelsinen i skiver, så spiser alle mer! Ha gjerne en liten dæsj honning på toppen. 

Skal du ut på tur etter frokosten er et godt tips å på forhånd risse/kutte litt inn i appelsinskallet, akkurat som om du skulle skåret båter. Da blir det lett å fjerne skallet når du har appelsinen med i matpakken. Få flere tips til påskens appelsiner her. 

Ha påskequiz under frokosten for litt ekstra stemning!