Rutet langpannebrød

Hjemmebakt langpannebrød i ruter gir gode rundstykker med myke kanter, også kalt brytebrød. Grov brøddeig fordeles utover en langpanne og rutes med en pizzakutter for at det senere skal være lett å bryte opp i passende biter.
Rutet langpannebrød

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Ha frøene i en kjøkkenmaskin eller blender dersom du ikke vil ha dem hele i brødet.

Slik gjør du

  1. Bland de tørre ingrediensene raskt sammen.
  2. Tilsett lunkent vann og elt deigen godt. La heve i ca 1 time.
  3. Kna deigen og hell den utover en langpanne med bakepapir i bunn. Deigen kan godt være litt klissete. Fukt hendene dine og klapp deigen utover så den fyller langpannen ut til kantene.
  4. La heve i 45-60 minutter.
  5. Del brøddeigen i ruter med et pizzahjul.
  6. Pensle med vispet egg og dryss over linfrø og solsikkekjerner.
  7. Stek brødet på nederste rille på 200 grader i ca 30-40 min, til brødet er akkurat gjennomstekt. La brødet avkjøle seg på rist før du bryter det fra hverandre og serverer.